Kezdőlap Zenei élet Skillet: Dominion

Skillet: Dominion

A többszörös platinalemezes rock-együttes, a Skillet ezekben a hetekben jelentette meg a Warner hanglemezkiadónál tizenegyedik stúdióalbumát.

A kiadvány lenyűgöző borítóval és számlistával érkezik. A ’Dominion’ előfutára, a „Surviving the Game” című zúzos track mutatta be, mi várható majd a korongon. A felvétel produceri munkálatait Kevin Churko (Ozzy Osbourne, Papa Roach, Disturbed) látta el, a dalokat pedig a zenekari tagok írták, a járvány miatt egymástól távol.

Az amerikai keresztény rockot játszó zenekar nemcsak kemény zenével – de kemény üzenetekkel is megfogja a hallgatóságát. Az új lemez egyik ékköve: a Refuge (Menekült) című dal például egyenesen a 46. zsoltár nyomán keletkezett, mely így kezdődik:Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban”. Ez a napjaink járványára és feszült világpolitikai helyzetére egyaránt reflektáló zsoltár John Cooper, a Skillet alapítójának és énekes-basszusgitárosának egyik kedvenc része a Szentírásból – gyermekkorában sokat énekelte templomban is.

„Mindennap lelki csatát vívunk. A ’Dominion’ a szabadság ünnepéről szól, a félelemtől való megszabadulásról – hogy azok legyünk, akik lenni szeretnénk, mondjuk ki, amit akarunk, higgyünk abban, amiben akarunk” – mondja Cooper.

„Bizonyos szempontból ez egy emlékeztető a velünk született, istenadta jogainkról. Itt az ideje annak, hogy visszaszerezzük az uralmat életünk felett, és hogy ne legyünk a félelem rabszolgái! Remélem, hogy ez a lemez erőt, ihletet ad és felemeli az embereket!”

(Komlós József JR)