Kezdőlap Események Autós és motoros fesztiválok sokasága színesíti 2022-et

Autós és motoros fesztiválok sokasága színesíti 2022-et

Újult erővel, még gazdagabb fesztivál programmal készülnek erre az évre Sápi Róbert, valamint fia, Sápi Milán és Mészáros Norbert, a Lajosmizsei Tuning Fesztivál főszervezői. A régió legnagyobb autós-motoros eseménye eddig is sokakat vonzott a kisvárosba. Idén azonban nem egy, hanem öt autós-motoros rendezvény várja majd a közönséget, minden alkalommal más-más témára fókuszálva.

A Lajosmizsei Tuning Fesztivál a pandémia előtt minden évben bizonyította: a tuning világa milyen sokakat megérint, magával ragad, nők és férfiak körében egyaránt. Többszáz autós és motoros együtt hódol a szenvedélyének a fesztivál idején.
A résztvevők köre nagyon széles palettán mozog, vannak végletekig felturbózott autók és motorok, de ugyanúgy helyük van a találkozón a kevésbé tuningolt, épített és széria járműveknek is. 

– Kitörve a bezártságból, a korlátozásokból idén szeretnénk végre újra önmagunk lenni, élni a szenvedélyünknek.
Sokan várják már, hogy ismét találkozzanak, megosszák tapasztalataikat és persze, egy nagyot bulizzanak. Idén szeretnénk egy nagyot előrelépni egy ilyen kemény időszak után, hogy a tuningosok, az autó és motor szerelmesei ismét egy közösségben töltődhessenek fel, kedvükre kikapcsolódhassanak. Mertünk nagyot álmodni, és nem egy, hanem hat rendezvényben gondolkozunk – árulta el Sápi Róbert, aki maga is a tuning szerelmese.

Minden rendezvénynek Lajosmizsén a Vásártér ad helyet. Az évadnyitó, az I. Mizse Custom Garage autó-motor találkozó április 16-án lesz. Ezt követi május 21-én az I. Olasz autós és motoros találkozó. Június 11-én tartják meg az I. Luder Team Találkozót, melynek fókuszában az autós hifi hangnyomás mérés áll majd.

Július 16-ára tervezik a Lajosmizsei Autó-Motor Tuning Show-t, mely immár a hatodik lesz az évek alatt. Az évadot pedig szeptember 17-én a II. Mizse Custom Garage Autó-Motor Találkozó zárja. 

A tuning fesztivál eddig is sokakat csábított Lajosmizsére, az ország távolabbi pontjairól is. A település polgármestere, Basky András elmondta: már a kezdettekkor örömmel fogadta a fesztivál megszervezését, mely egy újabb lehetőség a helyieknek szabadidejük tartalmas eltöltésére. Emellett turisztikai értéke is van számukra, hiszen a távolabbról érkező fesztiválozók jó hírét viszik Lajosmizsének. Bízik benne: idén valamennyi fesztivál
megvalósulhat.