Kezdőlap Diákélet Búcsúest a Kecskeméti Táncsics Kollégiumban

Búcsúest a Kecskeméti Táncsics Kollégiumban

Az iskolai ballagásoknál kicsit korábban, április 25-én tartották meg a Kecskeméti Táncsics Mihály Középiskolai Kollégium ballagási ünnepségét.

Pontosan három éve, 2019. április 25-én volt utoljára lehetőségünk arra, hogy méltó módon búcsúztassuk végzős diákjainkat, ezért nagy örömünkre szolgált, hogy ismét „igazi”, és nem online búcsúztatót tudtunk szervezni.

A „tanári kórus” nyitotta meg az estet, a Bojtorján együttes Vigyázz magadra fiam című szerzeményének éneklésével, majd Bibok Róbert intézményvezető úr útravalója hangzott el, melyet ünnepi vacsora követett. A vacsora különlegessége nálunk, hogy ez alkalommal a pedagógusok szolgálják fel az ételeket, süteményeket. A ballagó kollégisták a vacsora után nevelőtanáraikkal az udvarra vonultak és lufikat eregettek, hogy elengedjék az esetleges rossz emlékeket. 

Az ünnepség az aulában folytatódott, ahol először Saint-Saens: Esz-dúr szonáta II. tételét hallhattuk zongora és klarinét kíséretében 2 végzős diák előadásában. 

11. évfolyam is elbúcsúzott a végzős diákoktól.  52 ballagó diák nevében is a 12. évfolyam búcsúbeszédet mondott. Ezt követően megtörtént a zászlóátadás. 

Az évek alatt kiemelkedő közösségi munkát végzettek jutalmakat vehettek át. Büszkék vagyunk végzős tanulóinkra! 

A ballagási ceremónia egyik fénypontja a kollégiumi évek alatt készült fényképekből összeállított klip volt, melyeken mindenki jót mulatott. 

Végezetül a végzős diákok együtt énekelték a Bagossy Brothers Company Visszajövök… című szerzeményét.