Kezdőlap Hírek Búvárúszó világkupa beszámoló Lipcse

Búvárúszó világkupa beszámoló Lipcse

Birmingham után Cali: Blaszák Lilla VB szintet úszott

Kiemelkedő mezőny gyűlt össze a 16. CMAS uszonyosúszó világkupán Lipcsében (GER). 18 ország, 84 egyesületének, 401 versenyzője állt rajthoz a hétvégén. A Bácsvíz KVSC csapatát Blaszák Lilla felnőtt válogatott versenyzőnk képviselte, aki két bronzérem megszerzése mellett szintet is úszott a felnőtt világbajnokságra.

– Lilu idei felkészülése komoly fordulatot vett miután meghívást kapott a 2022-es IWGA Világjátékokra Birminghambe (USA). A munka és a tanulás mellett embert próbáló tempóban vette fel újra a válogatott formát. Az idei világkupa szereplésein lehetett érezni, hogy benne van a lábában a nemzetközi elit tempója, de azok a fránya tizedek századok mindig ott maradtak a végeredményben. A lipcsei világkupa fordulót egy erős edzőversenynek szántuk a felkészülésben, így is indult a szombati délelőtti versenyprogram. A 800 méteres felszíni úszásban ugyan elmaradt egyéni csúcsától, de harmadik helyen csapott a célba. Éremmel mindig jó kezdeni a versenyen, optimisták voltunk a többi versenyszámot illetően is. Szombat délután óriási csatában egyéni csúcsától fél másodperce, éppen lecsúszva a dobogóról 4. helyen végzett. Majd vasárnap jött az amire senki sem számított, 400 méteres felszíni úszásban úgy egyéni csúccsal ismét a dobogó legalsó fokán találta magát, áttört a jég, nem is kicsit. Lilu ezzel az úszással kvalifikálta magát Caliban(COL) megrendezésre kerülő 2022-es felnőtt uszonyos- és búvárúszó világbajnokságra. – foglalta össze a hétvégét Szabó László edző.

A következő verseny május közepén lesz Kecskeméten. A Hungarian Finswimming Open kiemelt fontosságú, mert itt véglegesítik a válogatott utazó keretet a junior Európa-bajnokságra és a felnőtt világbajnokságra.

Eredmények:

Blaszák Lilla:

400 méteres felszíni úszás 3.hely 3:21.78

800 méteres felszíni úszás 3.hely 7:23.97

200 méteres felszíni úszás 4.hely 1:33.18