Kezdőlap Időjárás Ezzel a készülékkel elkerülhetők az időjárással kapcsolatos meglepetések.

Ezzel a készülékkel elkerülhetők az időjárással kapcsolatos meglepetések.

Egy időjárási állomással megkönnyíthetjük az életünket

Budapest, 2022. március 31. –  A tavasz beköszöntével egyre több időt töltenek az emberek a szabadban és ezzel párhuzamosan végre alkalom nyílik a mezőgazdasági munkák elvégzésére is. Az áprilisról azonban azt tartják, hogy szeszélyes és bolondos, mert ebben a hónapban meglehetősen kiszámíthatatlan oldalát mutatja az időjárás. „Egész évben, de ilyenkor különösen jól jön egy időjárás állomás, amely képes egy nappal előre jelezni a várható időjárást” – hívta fel a figyelmet Sztrakovics Péter, a Sencor márkamenedzsere. 

Egy időjárási állomás segíthet eligazodni a Föld meglehetősen komplex rendszerében. Bolyónkon ugyanis átlagosan 1800 vihar tombol naponta és másodpercenként 100 villámcsapás sújt le a Föld valamely részén. 10-ből 9 villám ráadásul a szárazföldön csap le. A csapadék szempontjából pedig beszédes adat, hogy bolygónkon percenként körülbelül 1 milliárd tonna eső esik. Holott egy vízmolekula előtte általában 10-12 napot tölt el a Föld atmoszférájában. Ezek után érthető, hogy ki ne akarná tehát ismerni előre az időjárás várható alakulását?

„Az időjárás állomások nemcsak azok számára nyitnak új távlatokat, akik tudni szeretnék, hogy öltözzenek fel az aktuális időjárásnak megfelelően, hanem azoknak is, akik komolyabban szeretnék tanulmányozni az időjárást” – hívta fel a figyelmet Sencor márkamenedzsere. 

A Sencor SWS 9700 típusú készülékkel fel lehet készülni az esős, napsütéses, vagy szeles időjárásra. A készülék kültéri egységét egy barométerrel, szélmérővel, illetve csapadékmérővel is felszerelték, amely akár 150 méteres távolságban is képes kommunikálni a beltéri egységként funkcionáló színes kijelzővel. Ezen ugyanakkor nemcsak a várható időjárásra utaló piktogramok láthatók (napos, enyhén felhős, felhős, esős, viharos, havas), hanem az adott helyiség páratartalma, hőmérséklete, az aktuális idő, valamint a szél iránya és erőssége, illetve a külső levegő hőmérséklete és páratartalma is megtekinthető. 

„Ha valakinek szüksége van rá, akkor a mért minimális és maximális értékek egyszerűen elmenthetők benne. A készülék mindig automatikusan eltárolja az elmúlt 24 óra mérési eredményeit, amit pontosan, akár óránkénti bontásban is meg lehet tekinteni” – emelte ki a Sencor szakembere. Nem kell tehát többé a népi megfigyelésekre hagyatkozni változó világunk szeszélyes időjárásával kapcsolatban. A Sencor SWS 9700 nemcsak a családoknak, hanem a mezőgazdaságban tevékenykedőknek is fontos támaszt jelenthet. A magyar gazdák jól ismerik a mondást, hogy amennyiben az „április hónap, ha nedves, aratás lesz bő és kedves”. Annyi bizonyos, hogy az SWS 9700-as a közelgő esőt is ki fogja jelezni. 

A SENCOR-ról

A SENCOR a világ egyik leggyorsabban növekvő fogyasztói és kereskedelmi márkája, termékei világszerte több mint 50 országban érhetőek el. A céget 1969-ben Japánban alapították. A márka célkitűzése az igényes vásárlók kiszolgálása kiváló minőségű, stílusos termékekkel. A SENCOR – megelőzve a trendeket és alakítva azokat – bevezette a színes készülékeket több termékkategóriában is. A márka folyamatosan bővíti portfólióját, mely már jelenleg is több ezer termékből áll. Kínálatában egyaránt megtalálhatóak konyhai gépek, szórakoztató elektronikai, háztartási cikkek, egészségügyi és szépségápolási termékek, valamint autós szórakoztató és irodatechnikai eszközök.

SENCOR