Kezdőlap Kiemelt Hírek röviden Bács-Kiskun megyéből

Hírek röviden Bács-Kiskun megyéből

Az elmúlt 24 óra eseményei.

A Bács-Kiskun megye területén szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. április 4-én 0 óra és 24 óra között 10 esetben összesen 66 határsértőt tartóztattak fel Kelebia, Homorúd, Bácsszőlős, Újmohács és Bácsborsód térségében. Az illegális migránsok szír, török, afgán, tunéziai és indiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök a külföldieket a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén további 123 migránst akadályoztak meg abban, hogy jogellenesen az ország területére lépjenek.

A tegnapi napon a járőrök és nyomozók 12 személyt fogtak el, és további 4 előállításáról intézkedtek. Egyikőjük bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható.

A lajosmizsei rendőrök éjfél után igazoltattak egy 28 éves férfit, akivel szemben a Bajai Járásbíróság 10 nap szabálysértési elzárás végrehajtását rendelte el.

A bajai egyenruhások kora délután egy 47 éves bükkösi lakossal szemben intézkedtek. Vele szemben a Pécsi Járásbíróság rendelt el 20 nap szabálysértési elzárást, mivel a részére kiszabott pénzbírságot nem fizette meg.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai egy 38 éves jánoshalmi lakost bűnügyi őrizetbe vettek. Őt a bíróság lopás elkövetése miatt körözte.

A kiskunhalasi nyomozók egy 22 éves helybélit vettek bűnügyi őrizetbe, aki különböző vagyon elleni bűncselekményekkel gyanúsítható. Az esetről később bővebben is beszámolunk.

Megyénkben az elmúlt 24 órában 1 könnyű sérüléssel járó, valamint 6 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén történt rendőri intézkedés. Egy sofőrt ittas vezetés gyanúja miatt vér-vizelet mintavételre előállítottak.

Kiskunhalas belterületén, a Fűrész utcában közlekedett 9 óra 55 perckor egy 66 éves nő egy kocsival, és a Dózsa György utcai kereszteződéshez érve egyenesen akart továbbmenni. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján azonban nem vette figyelembe a részére kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtábla utasítását, és nem adott elsőbbséget a védett úton haladó autósnak, ezért összeütköztek. A baleset során az egyik autó 93 éves utasa könnyebben megsérült.