Kezdőlap Kiemelt KÉT ÓRÁN BELÜL ELFOGTÁK AZ ÚTONÁLLÓT 

KÉT ÓRÁN BELÜL ELFOGTÁK AZ ÚTONÁLLÓT 

Kétrendbeli rablás bűntette miatt vették őrizetbe a kiskunhalasi nyomozók a helybéli férfit.

Néhány perc eltéréssel két rablásról érkezett feljelentés 2022. április 17-én 19 óra után a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra. A nyomozók azonnal reagáltak a bejelentésekre, és megkezdték az ügyek felderítését.

Az egyik sértett – egy 20 éves helybéli lány – elmondta a rendőröknek, hogy a városban sétált, amikor mellé kerekezett egy férfi, aki a bicikliről leugorva hátulról lefogta, combon vágta, majd a zsebeit átkutatta. A támadónak nem volt szerencséje, értéket nem talált, ezért továbbállt.

Néhány utcával távolabb azonban rátalált második áldozatára, egy 24 éves nőre, aki kerékpárral közlekedett. A férfi mellé hajtott, és a sértett biciklijére szerelt kosárból megkísérelt eltulajdonítani egy táskát. A fiatal nem adta könnyen az értékeit, próbálta a táskát magánál tartani, ám a huzavona közben mindketten elestek kerékpárjukkal. Az ismeretlen hamar felpattant, magához ragadta a – telefont, pénzt és iratokat tartalmazó – táskát és elmenekült.  

A nyomozók a beszerzett adatok alapján forrónyomon kezdték meg az akkor még ismeretlen rabló üldözését, és két órán belül eredménnyel is jártak. Beazonosították és elfogták azt a 21 éves helybéli lakost, aki az erőszakos, útonállásszerű bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható.

A rendőrök a kihallgatást követően előterjesztést tettek az elkövető letartóztatásának indítványozására.