Kezdőlap Események Magyar Géniusz múzeumpedagógia

Magyar Géniusz múzeumpedagógia

Megnyílt a Magyar Géniusz a Cifrapalotában! Április 26-tól várjuk iskolai csoportok jelentkezését múzeumpedagógiai foglalkozásainkra a Kecskeméti Katona József Múzeum Cifrapalota Kiállítóhelyén

Figyelem, a kiállítás CSAK 1 HÓNAPIG lesz Kecskeméten! Ne maradjon le róla!

 A tárlat a Magyar Géniusznak, a Magyar Gondolatnak a legreprezentatívabb, leginformatívabb, legunikálisabb vidéki műtárgyanyaggal való megtestesítése, bemutatása. A vidék 67 intézménye közel 160 régészeti, történeti, néprajzi és művészettörténeti műtárgy segítségével mutatja be az elmúlt idők nagy alakjait, jelentős leleteit és találmányait. 

A kiállításban olyan ereklyék láthatóak, mint Erkel Ferenc drágakövekkel ékesített aranykoszorúja, Kossuth Lajos úti bőröndje és kéziratos levele, Kiss Ernő tábori asztala, József Attila kézirata, Gárdonyi Géza titkosírásos füzete. Nem kisebb művész-géniuszok alkotásai csodálhatóak meg, mint Székely Bertalan, Benczúr Gyula, Csontváry Kosztka Tivadar vagy Victor Vasarely.

Az országos vándorkiállítás bemutatkozó, első állomása Kecskemét, ez egyedülálló lehetőség arra, hogy a látogatók megismerkedhessenek a vidéki múzeumok legreprezentatívabb és legféltettebb kincseivel. A múzeumpedagógiai programjaink ezt hozzák közel és közvetítik a gyerekeknek, fiataloknak.

A foglalkozásra jelentkező alsó tagozatos tanulók kalandos küldetésen vehetnek részt. A kiállításban kutatva, nyomozva, felfedezve tárhatnak fel rejtélyeket, deríthetnek ki titkokat.

A felső tagozatosok játékos feladatokon keresztül ismerkednek meg az érték és a géniusz fogalmával. 

A középiskolás korosztály a kiállítás anyagából kiindulva mélyítheti el ismereteit a tárgyak mögött álló géniusz személyéről, miközben megvitatja, milyen tulajdonságokra, képességekre van szükség ahhoz, hogy valaki géniusszá váljon.  

A továbbtanulás előtt álló felső tagozatos és középiskolás diákcsoportok pályaorientációs foglalkozás keretében nyerhetnek bepillantást a múzeumok falai mögött zajló szakmai tevékenységbe. 

Információ a múzeum honlapján kialakított felületen:

Bejelentkezés az alábbi linkre kattintva: