Kezdőlap Gazdaság - Turizmus Makóra mindig jó kirándulni

Makóra mindig jó kirándulni

Egész évben, így most tavasszal is kirándulásunk ideális célpontja lehet Makó városa, ahol a wellness élmények mellett kalandtúrán is részt vehetnek az oda látogatók. Emellett érdemes megismerni a helyi gasztronómiai értékeket is, mint a Batik mézet.

Makó elsősorban a hagyma által vált országosan ismertté. A Hungarikummá nyilvánított hagyma mellett azonban a település turisztikai vonzerejét növeli, hogy Magyarország legvirágosabb városa címet többször is elnyerte. A település további különlegessége, hogy a legtöbb Makovecz Imre Kossuth-díjas építész, a magyar organikus építészet egyik meghatározó képviselője által tervezett építménnyel büszkélkedhet.

A kiránduló családok számára szintén vendégcsalogató Makó termálvize. A Szegedtől 25 kilométerre található fürdők fürdője, a Makói Hagyma-
tikum egész évben várja a fürdőzőket, melyet az elmúlt évtizedekben folyamatosan bővítettek, korszerűsítettek.

A kimagasló fürdőkomplexum gyógyvizét 1956-ban fedezték fel, majd öt év múlva építették meg a strandfürdőt, ezzel fellendítve Makó turizmusát. Organikus épületegyüttese Makovecz Imre tervei alapján épült. Országos gyógyfürdő minősítéssel rendelkező komplexumban a gyógyvíz és marosi gyógyiszap páratlan kombinációja mellett fürdőorvosok segítik az egészség javulását.

Makón járva, érdemes felkeresni a Maros Kalandparkot is, ahol sokféle játékelem garantálja az élményteli kikapcsolódást. A komplexumban
különböző nehézségi fokú pályák teszik próbára a kalandorok ügyességét. Aki elég bátor, 15 méteres magasságból átélheti a szabadesés élmé-
nyét, vagy kedvére átkelhet a Maros folyó felett. 

Mindezek mellet a Lombkorona sétány is kiváló úti cél lehet. Makó városában. A Maros jobb partján található a Lombkorona sétány egy új világba kalauzolja el a látogatókat. A séta során minden lépésnél más-más arcát mutatja az ösvényt övező tér. Ráadásul a függőhíd és a Hagymaterasz mellett
a panoráma kilátótorony garantáltan életreszóló élménnyel ajándékozza meg a kirándulókat. 

Makón a turisztikai látványosságokon túl a gasztronómia értékek is fontos szerepet kapnak. Batik Vilmos és Lengyel Mária őstermelő méhészek húsz éve foglalkoznak méhészettel, családi példák nyomdokait követve.   

Termékeik a helyi rendezvényeken elérhetők, emellett a környékben, Ferencszálláson és Apátfalván is kaphatók, valamint háztól is árusítanak. Elsősorban fajtamézeket kínálnak, igény van a különleges mézekre mint az akác, a repce, a selyemfű, a hárs, az ámor-akác, a napraforgó mézre, vagy a vegyesmézre, lépesmézre.
A családi vállalkozásban csak természetes mézeket kínálnak. (elérhetőségük: 06-20/342-3833, [email protected], Fb: Batik méhészet)