Kezdőlap Hírek Dr. Szabó Tünde és lánya exkluzív interjú Csisztu Zsuzsával

Dr. Szabó Tünde és lánya exkluzív interjú Csisztu Zsuzsával

szeretném figyelmükbe ajánlani Csisztu Zsuzsa Dr. Szabó Tündével és lányával készített exkluzív interjúját. Dr. Szabó Tünde olimpiai, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes úszó, aki közel két teljes cikluson át volt a hazai sportirányítás vezetője, eközben három gyermekét is sikeresen menedzseli.
Szülői feladat, hogy megtaláljuk azt a sportot, amit a gyermekünk szeret. Rengeteg lehetőség van a gyerekek előtt, hogy mit választanak, merre indulnak – mondja Dr. Szabó Tünde a Csisztu Sport Cast-ban. – De ma már sokkal nehezebb odaérni a világ legjobbjai közé.”

A sportriporter a beszélgetésben arra az érzékeny témára is kitért, hogy vajon a sportvilágban jelentkező lelki és testi abúzussal terhelt edző-tanítvány viszonyok, Cseh László vagy éppen Szilágyi Liliána ügye mennyire reformálja meg az edzők munkáját. A sportvezető jogászként és édesanyaként is határozottan nyilatkozott arról, hogy ma már zéró tolerancia a szabály az ilyen edzői módszerekkel szemben.
Dr. Szabó Tünde kisebbik lánya, a tizenkét éves Sávolt Karolina pedig amellett, hogy korosztályos teniszbajnok első kiállítása után lenyűgözte a festészet és képzőművészet iránt rajongókat…
A legújabb festményeimen az Univerzum világa látszódik, ez izgat a legjobban – mondja Karolina. – Sok életrajzot olvasok, érdekel, hogyan festhették a nőket. Nézek dokumentumfilmeket, amelyekből merítek. A szépséget szeretném ábrázolni, az állatot, és a nőt használom. Szeretem a színeket, sokat gyakoroltam, hogyan kell keverni őket. Online tanultam, és ha valami nem stimmelt egy festékkel, akkor is megtaláltam a választ az interneten.”

Karolina szülei, Dr. Sávolt Ákos onkológus sebész, és Tünde nagyon fontosnak tartották, hogy felfigyeljenek kislányuk kiemelkedő tehetségére és támogassák a törekvéseit.„Karolina festményei üzeneteket is hordoznak, például a környezetvédelem is megjelent rajtuk– folytatja édesanyja. – Ez nagy motívációt jelentett neki. És mindenkinek átjött. Tudat alatt megjelennek az állatok, az állatvédelem is. Nagyon érdekes, mivel mi nem vagyunk művészek.”

Anya és lánya közös interjúját az alábbi linken érhetik el:Csisztu Sport Cast: Dr. Szabó Tünde és Sávolt Karolina történet