Kezdőlap Események Hősök Napja Halason

Hősök Napja Halason

Minden évben, május utolsó vasárnapján emlékezünk meg azokról a katonákról, hősökről, akik életüket adták a magyar hazáért háborúkban, csatákban és forradalmak során. 
Kiskunhalason a Pásztortűz Egyesület szervezésében valósult meg a rendezvény, amelyen a város több általános- és középiskolája, hagyományőrző szervezete és civil egyesülete is képviseltette magát.
Május 29-én szemerkélő esőben, a Himnusz eléneklését követően Végső István, a Pásztortűz Egyesület elnöke, a program főszervezője köszöntötte a megjelenteket.Monda Margit mondta el versét a magyar áldozatok emlékére. Sózó József vezetésével a Kiskunhalasi Népdalkör katonai dalcsokrot adott elő.
Emlékezőbeszédet ebben az évben Törteli Imre, a Napsólyom Íjász Egyesület elnöke mondott. A milliónyi magyar katonai emberáldozat mellett felhívta a figyelmet arra, hogy a honfoglalás korától 1956-ig milyen páratlan hősiesség volt jellemző a magyarokra. Titkuk egyértelműen az adott eseménynél létrejövő egységben volt. Ez kell, hogy minket a hétköznapokban is segítsen.Áldást Arany-Michels Richárd református tiszteletes mondott.
Az esemény koszorúzással, és a Szózat eléneklésével ért véget.