Kezdőlap Hírek Ideális készülékek az otthon levegőjének felfrissítése 

Ideális készülékek az otthon levegőjének felfrissítése 

Érdemes időben felkészülni az első nyári hőhullámra

Budapest, 2022. május 30. – A nyári hónapok beköszöntével kiemelten fontossá válik az otthoni, illetve az irodai levegő megfelelő felfrissítése, vagy hűtése. Manapság már számtalan megoldás létezik, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb módot. „A hűtéstechnikai termékek piacán nemcsak ventilátorok, de léghűtők, illetve mobil klímák is rendelkezésre állnak, amelyek biztosítani tudják a kellő felfrissülést még a fülledtebb nyári napokon is” – emelte ki Lucza András, a Sencor SDA divízióvezetője. 

3 az 1-ben ventilátor 

A ventilátor ideális választás azok számára, akik érzékenyen reagálnak a különböző klímaberendezésekre. Nem beszélve arról, hogy egy ventilátor beszerzése, telepítése és üzemeltetése jóval alacsonyabb költséggel jár, mint egy légkondicionálóé.  A Sencor SFN 4070WH egy igazi 3 az 1-ben készülék, ugyanis álló- és asztali ventilátorként is használható. Ennek megfelelően háromféle magasságállítási fokozattal rendelkezik (69-100-131 cm), emellett kikapcsolható horizontális forgással, dőlésszög beállítással és robosztus, stabil talppal van felvértezve. 

A 48 W teljesítményű készülék 8 különböző sebességi fokozattal teszi elviselhetővé a forró nyári napokat. Optimális kialakításának köszönhetően 58 m³-nyi levegőt tud megmozgatni percenként, ami elsősorban optimális kialakításának köszönhető. A készüléket a legnagyobb teljesítmény érdekében 40 centiméter átmérőjű lapátkerékkel és öt darab lapáttal szerelték, így hatékonyan tudja felfrissíteni a helyiség levegőjét. 

Friss eső érzete 

A Sencor SFN 9011WH nyári ventilátorként, párásítóként és léghűtőként is képes helytállni. Az utóbbi két funkció a kivehető 5,5 literes víztartálynak köszönhető, amely a készülék aljában kapott helyet. De hogyan tudja párásítani a levegőt egy ventilátor? Ez egy innovatív megoldásnak köszönhető. A párásító funkció bekapcsolásakor a készülékben működésbe lép egy vízszivattyú, ami egy szűrőn lecsorgatja a vizet, a lapátkerék által megmozgatott levegő pedig porlasztja a vizet, amely révén megvalósul a párásítás. 

„Amennyiben szeretnénk lehűteni a párásításra használt vizet, abban az esetben a víztartályba két jégakku is helyezhető, így a léghűtő 1-2 Celsius fokkal csökkenteni tudja a szoba levegőjét. Fontos megjegyezni ugyanakkor, hogy hűtési hatékonyság szempontjából ez a készülék leginkább a ventilátorok és a különböző klímaberendezések között helyezkedik el” – emelte ki Lucza András. 

Hasznos extra lehet ennél a léghűtőnél, hogy a beépített ionizációs funkciónak köszönhetően a forró nyári éjszakákon akár a friss eső utáni levegő hatását tudja kelteni a lakásban. A légpárásítás természetesen szükség szerint be- és kikapcsolható, így sima ventilátorként is használható. A 110W-os készülék további előnye, hogy csendes, 66 dB-es maximális működést kínál és akár éjszaka is használható, mert nem zavarja fel az embert a pihentető alvásból. A távirányító segítségével pedig akár előre időzíthető a gép kikapcsolása. 

Meleg levegő „kizárva”

A könnyen felmelegedő lakásokba, helyiségekbe ideális választás lehet egy nagy teljesítményű, ámde tetszetős mobil klíma, ami a használat ideje alatt kellemes, hűvös érzetet tud biztosítani a felhasználók számára. A SAC MT1411C hordozható kivitelű, ezért a lakás, vagy üzlethelyiség bármely pontján bevethető. A készülék rugalmas tömlője nemcsak a szellőzőnyílásokhoz csatlakoztatható, hanem akár az ablakokhoz is. „A mobil klímához biztosított adapterrel és takaró textillel egy résnyire nyitott ablakon is kivezethető a meleg levegő a lakásból. A jól záró és szigetelő Airlock tömítés nem engedi be a lakásba a kinti meleg levegőt” – hangsúlyozta a Sencor szakembere. Az 1500 wattos teljesítményű mobil klímával akár egy 2,6 méteres belmagassággal rendelkező, 138 m3 – res helyiséget is lehet hűteni.

A ventilátorok, léghűtők és mobil klímák a nyári hőhullámok idején kellemes felfrissülést hozhatnak az otthonokba, emellett pedig elviselhetőbbé tehetik az éjszakai pihenést. 

A SENCOR-ról

A SENCOR a világ egyik leggyorsabban növekvő fogyasztói és kereskedelmi márkája, termékei világszerte több mint 50 országban érhetőek el. A céget 1969-ben Japánban alapították. A márka célkitűzése az igényes vásárlók kiszolgálása kiváló minőségű, stílusos termékekkel. A SENCOR – megelőzve a trendeket és alakítva azokat – bevezette a színes készülékeket több termékkategóriában is. A márka folyamatosan bővíti portfólióját, mely már jelenleg is több ezer termékből áll. Kínálatában egyaránt megtalálhatóak konyhai gépek, szórakoztató elektronikai, háztartási cikkek, egészségügyi és szépségápolási termékek, valamint autós szórakoztató és irodatechnikai eszközök.