Kezdőlap Kiemelt LEHET JOGKÖVETŐEN IS KÖZLEKEDNI – „…HOGY MINDENKI HAZAÉRJEN!”

LEHET JOGKÖVETŐEN IS KÖZLEKEDNI – „…HOGY MINDENKI HAZAÉRJEN!”

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság, a Készenléti Rendőrség speciális egysége és a MÁV munkatársa közös akcióban ellenőriztek.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai időről időre ellenőrzik, hogy a közlekedők betartják-e a vasúti átjárókra vonatkozó szabályokat. A korábbi alkalomhoz hasonlóan, a múlt pénteken tartott akció során is – a MÁV Zrt. Szegedi Területi Vasútbiztonság balesetvizsgálójának közreműködése mellett – a Készenléti Rendőrség munkatársa segítette a helyi erőket, mivel bevetettek egy drónt, így a levegőből pásztázhatták az átjárókat.

Az ellenőrzés során a rendőrök két szabálysértőt büntettek meg; ők a vasúti átjáró fénysorompójának tilos jelzése ellenére hajtottak rá a sínekre.

A közlekedési szakemberek azonban nem csupán a büntetésekről, hanem pozitív tapasztalataikról is beszámoltak: az autósok nagyon sok esetben lassítottak a vasúti átjáró előtt akkor is, amikor a fényjelző berendezés fehéren villogott. Az egyik sofőr már a készülék vonalában járt, amikor a lámpa pirosra váltott, mégis inkább jobbnak látta visszatolatni az autóval, mint a tiloson átmenni.

Egy szirénázó mentőautó a sor elejére állt egy tilos jelzésnél. Ekkor az egyébként elől lévő betonkeverő jármű vezetője kissé hátrébb gurult – jelezve ezzel a mentősnek, hogy amint szabaddá válik az út, akadály nélkül, elsőként hajthat tovább.

Ezek az autósok „csupán” betartották a KRESZ szabályait; vagy éppen udvarias gesztust tettek a saját és mások biztonsága érdekében. Időbeli veszteséget ez senkinek nem okozott, de múlt pénteken ezek közül a sofőrök közül biztosan „… mindenki hazaért”.

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!