Kezdőlap Zenei élet Michael Bublé: Higher

Michael Bublé: Higher

A többszörös Grammy-díjas popikon, Michael Bublé 11. stúdióalbuma debütált 2022. tavaszán. 33-as vinyl nagylemez verzióban is elérhető az újdonság 2022. május 13-ától.

A kanadai szerző rendkívüli karrierje során több mint 75 millió albumot adott el, egyedülálló énekhangja pedig a karácsonyi szezon szinonimájává vált jubileumát ünneplő ’Christmas’ lemezével.

Turnézó előadóként is óriási sikert aratott Bublé az elmúlt évtizedekben, hiszen többtucat országban – többek között Magyarországon – tartott teltházas koncerteket.

A ‘Higher’ címre keresztelt korong kiemelkedő darabjai közé tartozik egy varázslatos duett, a „Crazy” Willie Nelsonnal, egy szívhez szóló Paul McCartney szerzemény átirata, a „My Valentine”, és Bob Dylan klasszikusa, a „Make You Feel My Love”. Számos Sam Cooke feldolgozást is tartogat majd a kiadvány, mint például a „Smile” gospel kórussal kísért drámai és lélegzetelállító változata. Bublé továbbá három új, saját szerzeménnyel is jelentkezik.

 „Ezúttal abszolút nyitottam az új dolgok felé, a lehető legmélyebbre ástam munka közben, és körülvettem magam a bolygó legkreatívabb zenei alkotóival. Minden pillanat varázslatos volt: legyen szó a Ryan Tedderrel és Greg Wells-szel közös zeneszerzésről, három dal rögzítéséről egy nap alatt jó barátommal, Bob Rockkal, a 40 legcsodálatosabb zenésszel közös stúdiómunkálatokról, akik 15 hónapja nem zenéltek, vagy épp azokról a pillanatokról, amikor egy szál alsóneműben nevetve táncoltam és sírtam, amikor egy zeneszám tökéletesen szólalt meg az otthoni stúdiómban. Soha nem voltam még ilyen izgatott egy album befejezése után” – osztotta meg Bublé gondolatait az előkészületekről.