Kezdőlap Gazdaság Mobilkészülékcsere-támogatási program

Mobilkészülékcsere-támogatási program

2022. február 14-én nagyszabású mobilkészülékcsere-támogatási programot indított a Nemzeti Média[1]és Hírközlési Hatóság (NMHH), melynek keretében a magyarországi lakóhellyel rendelkező természetes személyek bruttó 20.000 forintos támogatást vehetnek igénybe, ha a jelenleg használt legfeljebb 3G-képes készüléküket 4, vagy 5G-képes eszközre cserélik.

A változó fogyasztói igények, és a magasabb szolgáltatási színvonal biztosítása érdekében a hazai mobilszolgáltatók fokozatosan kivezetik 3G-hálózataikat.

Bár a 3G kivezetéséről a szolgáltatók döntenek, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kiemelten fontosnak tartja, hogy a technológiaváltás ne érje hátrányosan a fogyasztókat, ezért az Innovációs és Technológiai Minisztériummal partnerségben támogatást biztosít az elavuló mobiltelefonok lecseréléséhez.

Mobilkészülékenként bruttó 20 ezer forint támogatás vehető igénybe. Egy természetes személy egy mobilkészüléket cserélhet le támogatással a programban. A támogatás a hazai mobilszolgáltatók jelentős részén túl műszaki áruházláncok és számos kisebb szakkereskedés üzletében igényelhető.

A készülék-csere program július 17-ig elérhető, de a 3G-s készülékek mellett május 9-től már a 2G-s mobiltelefonok is cserélhetők a regisztrált forgalmazóknál.

További részletek: https://netrefel.hu/keszulekcsere-tamogatas