Kezdőlap Események NAP ÉS HOLD – megtartottuk a következő évad első produkciójának tervelfogadását

NAP ÉS HOLD – megtartottuk a következő évad első produkciójának tervelfogadását

 Bábszínházunk 2022 őszén állítja színpadra iskolás korosztály részére a Nap és Hold című produkciót.
  A világ népmeséi közül megszámlálhatatlanul sok történet főszereplője a Nap és a Hold. Ezekben a mesékben szó esik a fény születéséről, elveszítéséről, megosztásáról, kisajátításáról, elrablásáról és elrejtéséről, valamint kiszabadításáról és az eléréséért vívott küzdelemről.
  Mindegyikben közös motívum azonban a fényhez való viszony.  A fény a tudat, a szellem tisztasága, ami minden esetben a sötétséggel áll ellentétben. A fény jelenti a bölcsességet, a testi és lelki szépséget, biztonságot, kiteljesedést… Ezzel szemben a sötétség a beszűkült, korlátozott tudatot, a tisztánlátás hiányát, a kifejezetten ártó, pusztító szándékot is. Ezek a mesék mind arról szólnak, hogyan lehet megszabadulni a sötétségtől, belső fényünk megtalálása által.
Új előadásunk létrehozásához ezeket – a különböző, Napról és Holdról szóló- meséket használjuk inspirációul.
A darabban játszó hat színész közül Darvas Emőke, Lendváczky Zoltán és Szörényi Júlia a Ciróka jelenlegi társulatának tagja, Horgas Ráhel és Szekeres Máté frissen végzett bábszínészek pedig a következő évadtól új társulati tagként erősítik majd a Ciróka csapatát. Szentgyörgyi Máté, a MATE Rippl-Rónai Művészeti Intézet színész hallgatója pedig vendégként szerepel majd a produkcióban.

A darab rendezője Kovács Domokos, aki a PIROS-SÁRGA-KÉK című előadás koreográfusaként dolgozott először a társulattal. Dramaturg Nagy Orsolya, látványtervező Lázár Helga, zeneszerző Jankó Mátyás.