Kezdőlap Kiemelt NEM VOLT KIÚT, SAJÁT CSAPDÁJÁBA ESETT AZ ITTAS AUTÓTOLVAJ 

NEM VOLT KIÚT, SAJÁT CSAPDÁJÁBA ESETT AZ ITTAS AUTÓTOLVAJ 

Őrizetbe vettek egy 36 éves kiskunmajsai férfit, aki kocsit akart lopni az egyik udvarból, de nem tudott vele kijutni, így végül a járműben hajtotta álomra a fejét.

Kiskunmajsai otthonában tévézett egy 69 éves asszony idén május 10-és este, amikor egy autó felbőgő motorjának hangjára lett figyelmes. A nő az ablakhoz sietett, hogy ellenőrizze az udvarban parkoló kocsiját, azonban azt nem látta. Ijedtségében a telefonjáért sietett, hogy segítséget kérjen gyerekeitől. Végül fia értesítette a járőröket, akik pár perc elteltével ki is értek a helyszínre. Mindenki meglepetésére a kertben találták az asszony autóját, benne egy alvó férfivel, aki feltehetően a sok sikertelen tolatási kísérletben fáradt el. Ugyanis kiderült, hogy a kocsitolvaj olyan részeg volt, hogy a hosszas próbálkozás ellenére sem tudott kijutni az udvarról. A manőverezések során kidöntött egy oszlopot, áthajtott a virágos kerten, majd fel a sziklakertre, ahol több kaspót is összetört, átment egy kertigépen, végül pedig ráhajtott a kukákra, melyeken fennakadt az autó. A járműben és az udvarban is jelentős, több mint 300.000 forint kárt okozott az ügyetlen tolvaj.

A nyomozás során arra is fény derült, hogy a 36 éves férfi korábban már két alkalommal követett el vagyon elleni bűncselekményeket 37 éves testvérével közösen. A duó fiatalabbik tagját a Kiskunmajsai Rendőrőrs nyomozói a tegnapi napon őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki jármű önkényes elvétele és a lopások miatt. A férfinek kezdeményezték letartóztatását, rokona jelenleg szabadlábon védekezhet.