Kezdőlap Események Női Extra Liga. Rájátszás csapatbajnoki mérkőzések 2022.05.14-15.

Női Extra Liga. Rájátszás csapatbajnoki mérkőzések 2022.05.14-15.

Komló, Városi Sportcsarnok.

EXTRALIGA FINAL FOUR

Az alapszakasz befejezése után két hétre került sor az asztaliteniszezők rájátszására. A csapatok az alapszakaszban elért helyezésük alapján kerültek összesorsolásra. Az első a negyedikkel, a második a harmadikkal játszott a döntőbe jutásért. Az alapszakaszban a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér –Kesi I. csapata a tavalyi bajnoksághoz képest több csapatos és játékos összetételben erősebb ellenfelekkel megküzdve teljesítette a 3. helyet az alapszakaszban. Az eddigi évekhez hasonlóan most is két napon rendezték az elődöntőket, döntőket és a harmadik helyért folytatott párharcokat. Ennek megfelelően nagy izgalmak elé nézett a csapat. 

Az elődöntőben az alapszakasz 2. helyén végzett Budaörs volt az ellenfél a döntőbe jutásért. Számunkra győzelmekkel kezdődött a mérkőzés. Radjonic-Mojsilov Aleksandra és Tölgyes Dorottya párosunk fegyelmezett jó játékkal legyőzte a Fazekas Mária-Maksuti Aneta párost. A folytatás is Radonjic –Mojsilov jó formáját bizonyította, hiszen Dari Helgát döntő szettben legyőzve szerezte meg csapatunk 2. nyert mérkőzését. Továbbiakban Ciurciu Melinda és Tölgyes Dorottyának nem sikerült mérkőzést nyerni, ami nem csoda, hiszen a Budaörs csapatában egy szerb válogatott és Magyarország egyik legjobb játékosa, Póta Georgina szerepelt. Őket sajnos nem sikerült megállítani. Rutinjukat és játékerősségbeli fölényüket győzelmekre váltották és nyertek 5:2 arányban. Ezzel az eredménnyel Budaörs a bajnoki címért, míg csapatunk a harmadik helyéért küzdhetett másnap. 

NŐI ELŐDÖNTŐ 2022.0514. 10.30 óra.

SH-ITB Budaörsi Sport Club – Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér- Kesi I.   5:2

Fazekas Mária/ Maksuti Aneta – Radonjic-Mojsilov Aleksandra / Tölgyes Dorottya 2/3 (-9.4,-9,13,6)

Maksuti Aneta – Tölgyes Dorottya 3/1 (9,6,-13,3)

Dari Helga – Radonjic-Mojsilov Aleksandra 2/3 (10,5,-6,-6,7)

Póta Gina – Ciurcui Melinda 3/1 (7,6,-13,5)

Maksuti Aneta Radonjic –Mojsilov Aleksandra (7,2,7)

Póta Gina – Tölgyes Dorottya 3/0 (5.5.5)

Dari Helga – Ciurcui Melinda 3/0 (9,7,4)

BRONZMÉRKŐZÉS 2022.05.15. 10.30 óra.

Ajkai Asztalitenisz SE – Kecskeméti Spartacus SK és Közösségi Tér I.    3/5

Az alapszakaszban kétszer legyőztük az ajkai csapatot. A Radonjic-Mojsilov Aleksandra – Tölgyes Dorottya párosunk a szombati Budaörs elleni győzelmét nem tudta megismételni. Megnyert első szett után verseséget szenvedett. A folytatásban Ciurcui Melinda a szettekben izgalmas poénokat játszva megnyerte az első mérkőzését Hepke Johanna ellen. Radonjic –Mojsilov Aleksandra folytatta az előző napon nyújtott jó teljesítményét és Ceglédi Szilvia ellen magabiztos játékkal nyert. Füle Kata az ajkaiak legjobb játékosával, Peterman Varga Tímeával játszott rendkivűl izgalmas szoros mérkőzést, ahol az ellenfélnek sikerült nyerni. Radonjic-Mojsilov Aleksandra a második egyéni mérkőzését is könnyedén nyerte meg Hepke Johanna ellen. Varga Tímea folytatva a Final Fourban nyújtott jó teljesítményét, Ciurcui Melindát is magabiztos verte meg.  3-3-ra alakult az állás. Következő két mérkőzés óriási küzdelmet hozott az asztalnál. Czeglédi Szilvia folytatta Füle Katával és Varga Tímea lépett asztalhoz Radonjic-Mojsilov Aleksandra ellen. Füle rendkivűl kiélezett küzdelemben a döntő szettben legkevesebb különbséggel nyerte meg a mérkőzését és ezáltal került csapatunk karnyújtásnyira az éremtől. Aleksandra a kétnapos esemény legjobbját nyújtva könnyedén nyerte meg saját maga harmadik, míg a csapat ötödik mérkőzését, amely bronzérmet jelentett a Spari számára.

Varga Tímea/Hepke Johanna – Radonjic-Mojsilov Aleksandra/ Tölgyes Dorottya 3/1 (-12,4,8,10)

Hepke Johanna – Ciurcui Melinda 0/3 (9,10,7)

Czeglédi Szilvia – Radonjic-Mojsilov Aleksandra 1/3 (-7,7,7,6)

Varga Tímea – Füle Kata 3/1 (8,-8,7,5)

Hepke Johanna – Radonjic-Mojsilov Aleksandra 1/3 (7,8,-12,5)

Varga Tímea – Ciurcui Melinda 3/0 (3.2.10)

Czeglédi Szilvia – Füle Kata 2/3 (8,-9,-8,10,11)

Varga Tímea – Radonjic-Mojsilov Aleksandra 1/3 (6,-7,6,6)

Szabó Krisztián edző: Nem volt egyszerű, zökkenőmentes az évünk, de nagy hangsúlyt fektettünk a rájátszásra és annak minden körülményére fokozottan készültünk. Azt hiszem teljes mértékben sikerült megvalósítani a célunkat és dobogóra állhattunk. Az egész éves munka után nagy elégtétel és siker ez a lányoknak, a csapatnak és a klubnak egyaránt. Gratulálok mindenkinek, aki ennek részese vagy segítője volt.