Kezdőlap Események POSTÁSOKNAK TARTOTTAK ELŐADÁST 

POSTÁSOKNAK TARTOTTAK ELŐADÁST 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai 2022 áprilisában és májusban a megye városainak postahivatalaiban – összesen 10 helyen – tartottak előadást a kézbesítők és az ügyfelekkel foglalkozó dolgozók részére.

A prevenciós előadók felhívták a résztvevők figyelmét a mindennapi tevékenység során szükséges fokozott figyelemre, a jelzőrendszer jelentőségére, valamint javaslatokat tettek az esetleges rendkívüli események kezelésére.  

A hallgatók tájékoztatást kaptak a napi munkájuk során felmerülő veszélyhelyzetek kezeléséről, valamint a sérelmükre elkövethető bűncselekmények megelőzéseinek lehetőségeiről. A postai kézbesítők védelmi képességeinek fokozása az alábbi témakörök feldolgozásával történt:

  • A kézbesítők sérelmére leggyakrabban elkövetett bűncselekmények időben történő felismerése, az ellenük való védekezés lehetőségei;
  • az áldozattá válás megelőzése;
  • közlekedésbiztonság betartása;
  • teendő kutyatámadás esetén;
  • a bűnmegelőzésben és állatvédelemben hasznosítható fontos információk jelzése.

A rendőrség szakemberei a bűnügyi statisztikák elemzését követően olyan praktikus, jól használható tanácsokkal látták el a postai dolgozókat, melyeket munkájuk során használhatnak védelmi képességeik fokozása érdekében.  Ezeket a preventív tanácsokat egyébként mindenkinek érdemes megfogadnia, aki értéket tart magánál.

A postai alkalmazottak közfeladatot ellátó személynek minősülnek és számos belső rendszabály, technikai eszköz segíti és védi őket a biztonságos munkavégzésben. Kérünk mindenkit a postások munkájának megbecsülésére!