Kezdőlap Zenei élet Red Hot Chili Peppers: Unlimited Love

Red Hot Chili Peppers: Unlimited Love

Az idei tavasz közepére nagyot robbantott a Warner hanglemezkiadó. mikor hat évnyi kihagyás után megjelent a poppiacon a korszakalkotó kaliforniai csapat: azaz a Red Hot Chili Peppers rég várt vadonatúj lemezével.

Az ’Unlimited Love’ a Red Hot Chili Peppers amerikai rockegyüttes tizenkettedik stúdióalbumaként is négy egyéni lélek egyesült szellemét képviseli – köztük a nagy visszatérővel és világszínvonalú gitárossal: John Frusciante-val –, akik még mindig félelem nélkül kutatják örök barátságuk és zenei egységük jövőjét.


A tagok elmondása szerint egy igazi szerelemprojekt gyümölcse az album, amit több hónapnyi határtalan alkotás előzött meg. Frusciante, akit 2006 óta először hallhatunk ismét a formációban, elárult néhány kulisszatitkot:

„Amikor elkezdtük az új anyagot írni, azzal indítottuk, hogy olyan előadók régi dalait vettük elő és adtuk elő, mint Johnny „Guitar” Watson, The Kinks, The New York Dolls, Richard Barrett és mások. Fokozatosan elkezdtünk új ötleteket bevezetni, a jameket dalokká alakítani, és pár hónap múlva már csak az újdonságokat játszottuk. Az a könnyed szórakozás, amit akkor éreztünk, amikor mások zenéit vettük elő, írás közben végig velünk maradt. Számomra ez a korong az egymás iránti szeretetünket és az egymásba vetett hitünket jelképezi.”

Biztosan sokan örülnek, hogy a gitárt jó pár év kihagyás után ismét John Frusciante veszi kézbe, aztán majd meglátjuk, hogy mit hoz a jövő – de az ’Unlimited Love’ producere szintén egy régen látott név: Rick Rubin, aki többek közt a világsikert hozó ’Stadium Arcadium’ folyamataiban is részt vett.