Kezdőlap Kiemelt RENDKÍVÜLI PREVENCIÓ A TERMÉSZET LÁGY ÖLÉN, MUZSIKA HANGJÁRA 

RENDKÍVÜLI PREVENCIÓ A TERMÉSZET LÁGY ÖLÉN, MUZSIKA HANGJÁRA 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság kísértet arra, hogy egy új színtéren mutassa be a bűnmegelőzési tevékenységet. A „Muzsikál az erdő” rendezvény szervezői szívesen fogadták a kollégákat.

A „Muzsikál az erdő” olyan egyedülálló értékközvetítő program, mely komplex összművészeti rendezvénysorozat. A természet, a környezet megóvásának a fontosságát, a fenntartható életforma jelentőségét tűzte ki célul.

A rendezvény kitalálójával – egyben főszervezőjével – Szabó Lajossal már az egyeztetések alkalmával arra jutottak a bűnmegelőzők, hogy a rendőrség természet-, környezet- és állatvédelmi tevékenysége szorosan kapcsolódik a program szellemiségéhez. Egyetértettek abban is, hogy a művészet olyan közösségépítő értékközvetítés, mely a kikapcsolódás, feltöltődés lehetséges alternatívája, a szép és jó iránti igény pedig az eredményes prevenció elősegítője.

A művészetekre is fogékony bűnmegelőzési szakelőadók – Bozóné Soós Marianna r. alezredes és Váróczi-Bakos Rita c. r. őrnagy – hétvégén a Lakitelekhez tartozó Tőserdőben ismertették a bűnmegelőzés fontosságát és az egyéni-közösségi prevenció lehetséges módjait. A terület egyébként a Kiskunsági Nemzeti Park gyöngyszeme, egyedülálló a növény- és állatvilága, a Holt-Tisza ártere és a láperdők pedig számos kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak. Az egyedülálló helyszínre is figyelemmel a tájékoztatásban kiemelt szerepet kapott a természet és a környezet megóvása, az állatok védelme.