Kezdőlap Kiemelt SZEMTANÚKAT KERESÜNK 

SZEMTANÚKAT KERESÜNK 

A tiszakécskei rendőrök a lakosság segítségét kérik a Tiszabögnél történt környezetkárosítás ügyében.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Tiszakécskei Rendőrőrse nyomozást rendelt el a 03010/1139/2022. bü. számon környezetkárosítás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A jelenlegi adataink szerint 2022. május 9-én 19 óra 30 perckor egy állampolgári bejelentés alapján a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Katasztrófavédelmi Mobil Labor egysége Tiszabög végén található – megyehatár előtti – buszfordulóhoz vonult. A bejelentés szerint erős, szúrós szagra lett figyelmes a telefonáló. A buszforduló melletti árokba ismeretlen személy 100-200 liter mennyiségű magas ammónium tartalmú folyadékot öntött. A szakemberek megállapították, hogy a levegőben a káros anyag határérték alatti volt.

A szakvélemény alapján a bejelentés előtti pár órával önthették ki az anyagot.

Kérjük, hogy aki hétfő délután az adott útszakaszon közlekedett és a fenti helyszínen látott bármilyen járművet, hívja a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot a 06-76/513-356-os számon, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80/555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es segélyhívó számon.