Kezdőlap Kiemelt SZERENCSEJÁTÉKRA KELLETT A PÉNZ 

SZERENCSEJÁTÉKRA KELLETT A PÉNZ 

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán őrizetbe vettek egy 36 éves férfit, aki tavaly néhány hónap alatt közel 5,6 millió forintot csalt ki egy családtól.

A kecskeméti család kálváriája még tavaly tavasszal kezdődött. A feljelentő sógora megbetegedett, ezért egy férfit vettek fel mellé, aki gondoskodott róla. A beteg kórházba került, ápolója pedig közel 400.000,-Ft-ot vitt el rövid idő alatt a rokonoktól arra hivatkozva, hogy különböző gyógyászati eszközöket kell vásárolni. A családtag sajnos meghalt, és az ekkor még felelősségteljesnek látszó 36 éves ápoló a teljes összeget visszaadta, mondván, hogy a körülmények miatt már nincs rá szükség. Ezzel azonnal a rokonság bizalmába férkőzött, így nem volt gyanús, hogy a visszautalt pénzt néhány napon belül apró részletekben kölcsönkérte. A sikeres akció után vérszemet kapott a csaló, és rövid idő alatt közel 5,6 millió forintot csalt ki áldozataitól. Megfelelőnek látszó indoka mindig volt: egyszer külföldi utazásra kért pénzt, mert állítása szerint nagyobb összeget örökölt, máskor pedig tandíjra kellett egy kisebb összeg.

A sértettek persze nem sejtették, hogy a férfi az összes kölcsönkért pénzt azonnal szerencsejátékokra költi, kevés sikerrel: elbukott mindent, így a halmozódó tartozását már nem tudta visszafizetni. Ekkor elérhetetlenné vált jóakarói – és a nyomozók – számára is.

A rendőrök a csalás bűntett elkövetésével gyanúsítható férfi ellen elfogatóparancsot bocsátottak ki, aki ennek hatására 2022. május 17-én jelentkezett a rendőrségen. Őt kihallgatását követően őrizetbe vették. A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai vizsgálják, hogy a helyi lakos hasonló jellegű bűncselekményt elkövethetett-e mások sérelmére.