Kezdőlap Események Tizedszer is Boldog Békeidők Hévízen!

Tizedszer is Boldog Békeidők Hévízen!

Ragyogó napsütés, fergeteges hangulat, csodás ruhák és táncba hívó koncertek jellemezték április utolsó szombatján az immár 10. jubileumi Boldog Békeidők Hévíze fesztivált.

A hagyományosan május 1-jére eső Hévíz Város Napját megelőző eseményen a város apraja-nagyja képviseltette magát. 21 nevesített csapatban, összesen több mint 200-an vonultak fel Hévíz utcáin, hogy megidézzék „Hévízfürdő” aranykorát, az egykori boldog békeidőket, amikor a gyógyfürdőbe járás még úri passziónak, a fürdők pedig a pezsgő kulturális élet központjának számítottak.

A Városháza elől 4 órakor indult a népes menetoszlop, melyet a helyi Happy Dixieland Band csapata és charleston táncos lányok vezettek fel. A hangulatot és a látványt az Ahura Fire Tribe gólyalábas csapata fokozta, késő este pedig a Mystery Gang szórakoztatta a népes közönséget.

Az esemény nem csak minden résztvevő és látogató számára felejthetetlen élmény, de egyben a tavaszi szezon legrangosabb programja is Hévízen. Egy igazi örömünnep, amikor Hévíz több száz évre visszanyúló hagyományait, a hazai fürdőélet aranykorát és a persze a fürdőszezon igazi évadnyitóját is ünnepik.

Az idei nagyszabású rendezvény azért is volt fontos momentum Hévíz életében, hiszen az elmúlt két évben nem valósulhatott meg a Boldog Békeidők programsorozat. Az idei, immár 10. alkalommal mind a helyiek, mind a vendégek átélhették, hogy Hévíz az elmúlt évek nehézségei után, újult erővel, vidámsággal, lendülettel, közös akarattal és összefogással indul neki ennek a várakozásokkal teli 2022-es turisztikai évnek.

Ízelítőnek és kedvcsinálónak néhány szívderítő kép a felvonulók népes seregéről! A szervezők jövőre ugyanekkor, ugyanitt még több eseménnyel várják a kíváncsi vendégeket és a felvonulni vágyókat.