Kezdőlap Kiemelt VAJON TESTVÉRIESEN OSZTOZTAK?

VAJON TESTVÉRIESEN OSZTOZTAK?

A kecskeméti nyomozók elfogtak egy testvérpárt, akik közösen törtek be egy felújítás alatt álló ingatlanba. A fiatalabb férfi további bűncselekményekkel is gyanúsítható, őt őrizetbe vették.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói 2022. május 12-én délelőtt őrizetbe vettek egy 28 éves helybélit. A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy néhány nap alatt három vagyon elleni bűncselekményt követett el.

Két, egyébként lezárt kerékpárt áruházak elől lopott el úgy, hogy a lakatokat lefeszítette a biciklikről. Egy megyeszékhelyi ingatlanban kétszer is járt. Első alkalommal – még április 27-én – azt használta ki, hogy a felújítás alatt álló lakóépület ajtaja nyitva volt. Bement a házba, és onnan szerszámokat vitt el. Május 10-én aztán visszatért a bűntett helyszínére, ám ekkor már nem volt olyan könnyű dolga, mint első alkalommal. Miután átmászott a kapun, zárt ajtókkal találta magát szembe, amit megrongált, majd átkutatta a helyiségeket. Ismét több kézi szerszámot vett magához, valamint egy egész horgászfelszerelést botokkal, szerelékkel, merítőhálóval együtt. Valószínűleg már eleve a nagyobb zsákmány reményében érkezett, mert ehhez a betöréshez egy társat is szerzett: 36 éves testvére kísérte el, aki segített a lopásban.

A rendőrök a térfigyelő kamerák felvételei és az összegyűjtött információk alapján beazonosították a testvérpárt, akik nem voltak ismeretlenek a hatóság előtt, hiszen korábban már több vagyon elleni bűncselekményt elkövettek. A zsaruk mindkettejüket elfogták és előállították. A gyanúsítottaknál a vagyon-visszaszerzés érdekében végzett kutatások során az egyik kerékpár és a szerszámok jelentős része is előkerült, ezeket a sértettek visszakapták.

A fiatalabb testvért a nyomozók őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Őt három rendbeli lopással gyanúsítják. Bátyja jelenleg szabadlábon védekezhet, ő a rendőrök szerint egy lopást követett el.