Kezdőlap Egészség „A szeretetbe soha nem lehet belefáradni”

„A szeretetbe soha nem lehet belefáradni”

Árusportrék a Piacról: Garaczi Margó

Működik a Budai utcai piaccsarnokban egy kedves kis illatszer-ajándék üzlet, mely a Margó nevet viseli megalkotója, Garaczi Margó után, aki idestova 17 éve igyekszik a vásárlói igényeket, álmokat megvalósítani.

– Minek köszönhető, hogy hosszú évekkel ezelőtt a piacot találta alkalmas helynek az üzlete megnyitására?

– 25 éve foglalkozom AVON termékekkel és vagyok egy 160 fős csapat vezetője. Az emberek igénylik, hogy megnézhessék a termékeket. Ezért gondoltam arra, hogy üzletet nyitok, ráadásul olyan frekventált helyen, ahol nincs másik illatszerbolt, könnyen megközelíthető és sok ember megfordul. Így esett a választásom 17 évvel ezelőtt a Budai utcai piacra.

– Az üzlet profilja illatszer értékesítéssel indult, azóta mi változott?

– Minden évben egy kicsit bővítettem a választékot, egy kicsit hozzátettem. Főprofilunk így elsősorban a vesszőárura, a névre szóló törölközőre és a kozmetikumokra orientálódott. Majd később társultak hozzá olyan termékcsoportok, mint a harisnyák, harisnyazoknik, a díszgyertyák, az angyal szobrok. A nálunk kapható cseppmentes gyertyák kivitelezése például egy kézműves kis manufaktúra munkáját dicséri. De árulunk higiéniai szereket is akkora választékban és mennyiségben, mint egy kisebb drogéria, hogy a hozzánk betérő látogatók egy helyen, minél több mindent tudjanak beszerezni.

 Az AVON kozmetikumok mellett más márkával ellátott parfümök, dekor kozmetikumok is szerepelnek, valamint a testápolás minden szegmensét megpróbáljuk a vásárlók elé tárni.

 Egyes visszajelzések szerint, üzletünkben található a város legnagyobb választékú füstölő kínálata. Törekvéseink egyik pillére, hogy a spirituális érdeklődésű közönséget is ide vonzzuk. A füstölők mellett ugyanis különleges, nem megszokott illóolajokat és egyéb szerencsét hozó talizmánokat is tartunk.

És természetesen gondolunk a gyerekekre is. Három éve bővítettük az üzletkörünket lufikkal, plüssállatokkal, gyerekeknek szóló kulcstartókkal. Azt valljuk ugyanis: minél több lábon állunk, annál biztosabb, hogy nem hagynak bennünket cserben a vásárlóink.

– A vásárlók körében népszerű törölközőkön szereplő névre szóló és alkalomnak megfelelő hímzéseknek van egy sajátossága, mesélne róla?

– Igen, a hímzések helyben készülnek. 13 éve már, hogy a varrógépek itt dolgoznak az üzletben. Előszőr én is hímeztettem a törölközőket, de mivel a kiadott munka sosem zökkenőmentes, egy ismerősömnek köszönhetően sikerült saját varrógépre szert tennem.

 Az első időszak nem volt annyira gördülékeny, de belejöttünk. Most már három, számítógéppel programozható varrógéppel dolgozunk. Ott lehet hagyni, de persze igényli a figyelmet. Nagyon hasznos kis „munkatársak”, mert egész évben folyamatosan dolgoznak és nem csak ünnepek előtt. Esküvőkre, házasságiévfordulókra, születésnapokra, névnapokra készítenek szebbnél-szebb kivitelezésű munkákat. Mindent megtudunk hímezni, ami betűből, számból kirakható, illetve rendelkezünk focistás, állatos, horgászos, vadászos, horoszkópos emblémákkal is. Poló, de akár kabát hímzését is vállaljuk, amennyiben arra van igény. Logókat sajnos nem tudunk készíteni, de van egy nagyon kedves munkaruházati bolt, mellyel üzleti kapcsolatban állunk, velük cserélgetjük a hímzéseket.

Ön szerint milyen „varázslattal” lehet a vásárlókört megtartani, illetve még bővíteni is a körüket napjainkban?

– Ördöngösséget nem igényel, csak kedvességet, figyelmet és megbízhatóságot. Folyton újuló készlettel várjuk a vásárlóinkat nap, mint nap.Együtt ötletelünk, megoldásokat keresünk velük, amikor tanácstalanok. Nálunk nagyon fontos, hogy megbecsülve érezze magát a vásárló. Látogatóinkat vásárlás után minden esetben meglepjük egy pici, apró, szívből jövő ajándékkal.

 Nagyon szeretem a vásárlókat, fontosak számomra, ezért minden tőlem telhetőt megteszek értük. Azt szokták mondani, hogy ez meg is látszik az üzleten. Volt, hogy megkérdezték: – De hát nem fáradsz el? És én válaszoltam: – A szeretetbe soha nem lehet belefáradni.

Puskás Tünde