Kezdőlap Zenei élet Eric Clapton: Nothing But The Blues

Eric Clapton: Nothing But The Blues

A tizenhétszeres Grammy-díjnyertes brit gitáros, énekes és zeneszerző: Eric Clapton ’Nothing But The Blues’ című lemezét és dokumentumfilmjét többféle formátumban is megvásárolhatják e napoktól a rajongók.

A korong többféle formátumban is megjelenik: köztük Super Deluxe limitált kiadású dobozos készletben, két LP-n, CD-n, Blu-ray-en, DVD-n és digitálisan is elérhetővé váll 2022. június 24-től.

A filmet – amelyet 1995-ben egyszer sugároztak az USA-ban és Emmy-díjra is jelöltek – a régóta várt hivatalos bemutatóhoz 4K minőségre frissítették. Producere a világhírű Martin Scorsese volt, és egy mélyinterjút is tartalmaz Claptonnal, amely során a blues iránti szerelme mellett arról is beszél, hogy milyen intenzív hatást gyakoroltak zenéjére olyan legendák, mint Muddy Waters és BB King.

Az azonos című, több mint egy óra hosszú albumon pedig ráadásul még eddig kiadatlan koncertfelvételek is hallhatók, melyeket 1994-ben rögzítettek a legendás gitárvirtuóz ’From The Cradle’ című turnéja során.

A kiadványok középpontjában Clapton blues-örökzöldjei mellett kevésbé ismert dalok is szerepelnek. A hanganyagokat régi társ-producere: Simon Climie keverte újra az eredeti többsávos felvételekből.

A Super Deluxe dobozos kiadás tartalmazza a dokumentumfilmet Blu-rayen, a hangfelvételeket két LP-n és CD-n, illetve egy bónusz CD-t négy extra számmal: „Driftin’”, „County Jail Blues”, „Kid Man Blues” és „It’s Too Bad”. Ezenkívül egy exkluzív keményfedeles könyvet és mellé emléktárgyakat: köztük egy sorszámozott litográfiát, 12×24-es posztert, Clapton gitárhúr készleteit, egyedi gitárpengetőket és egy exkluzív kendőt.

A kiadványon amúgy Clapton blues-örökzöldjei mellett kevésbé ismert dalok is szereplnek. A hanganyagot régi társproducere, Simon Climie keverte újra az eredeti többsávos felvételekből.

Blues All Day Long

Standin’ Round Crying

Forty-four

It Hurts Me Too

Early in the Morning

Five Long Years

Crossroads

Malted Milk Blues

Motherless Child

How Long Blues

Reconsider Baby

Sinner’s Prayer

Every Day I Have the Blues

Crosscut Saw

Someday After a While

Have You Ever Loved a Woman

I’m Tore Down

Groaning the Blues

T’ain’t Nobody’s Bizness

Driftin (Bonus Track)