Kezdőlap ÉT-TRENDEK Kecskeméti Kézműves Sörfesztivál – Kisüzem 2022

Kecskeméti Kézműves Sörfesztivál – Kisüzem 2022

Óriási sörkínálattal, ingyenes koncertekkel és gyermekprogramokkal várja a látogatókat a Kecskeméti Kézműves Sörfesztivál – Kisüzem 2022. A jókedv a változatos programnak, a különböző műfajt képviselő fellépőknek, a kézműves sörök széles kínálatának, valamint a jelenlévők által biztosított minőségi gasztronómiai élménynek köszönhetően garantált!

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont, 6000 Kecskemét, Csabay Géza körút 7. (bejárat a Tó Hotel felől)

Időpont: 2022. június 10-12., nyitás minden nap 14 órakor

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház égisze alatt működő Hírös Város Turisztikai Központ rendezi meg2022.június10-12. közöttaKecskeméti Kézműves Sörfesztivál – Kisüzem 2022rendezvényt a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. A fesztiválon az ország legjobb sörfőzdéi lesznek jelen, akik elhozzák és bemutatják sörkínálatukat; összesen közelkétszáz féle sört kóstolhatnak az érdeklődők. A sör mellé ételeket a felvonuló foodtruckok szolgáltatnak, illetve zenés programokból sem lesz hiány a három nap alatt.


„A Kecskeméti Kézműves Sörfesztivál azzal a céllal jött létre, hogy egy kizárólag hazai készítésű söröket felvonultató rendezvény is teret kapjon a városi programok repertoárján. Egy biztos tehát: ezen a rendezvényen import sörökkel nem fog találkozni a közönség. Akikkel viszont igen, azok maguk a sörfőzők, akiket eddig csupán a söreiken keresztül ismerhettünk, most viszont személyesen mesélhetnek az érdeklődőknek saját tevékenységükről. A sörfesztivál kiváló alkalom arra, hogy bemutatkozzanak azok a manufaktúrák, amelyekbenmár harminc éve főzik a sört, és azok is, akik csak az elmúlt években kezdték el, de mostanra a legjobbak között vannak” – mutatta be a rendezvény célját a főszervező, Ladányi Alíz.

„Ezt a sörfőző-sörfogyasztó találkozót szolgálja a sörfőző workshop is, amelynek keretében egy-egy sörfőzde tulajdonosa/sörmestere fog mesélni a főzdéről és a söreikről. Ezt követően kérdéseket fognak feltenni a jelenlévőknek, a helyes megfejtők között pedig értékes nyereményeket (pl. sörcsomagok, söröspoharak) sorsolunk ki.A Kisüzem Sörfesztivál lehetőséget kínál arra is, hogy a közönség felmérje és megtapasztalja, hol tart jelenleg a hazai kisüzemi sörfőzés, melyek a vezető trendek, valamint a kedvenc sörtípusok” – tette hozzá Ladányi Alíz.

A nyitónapon nagykoncertet ad a Vasovski Symphonic, szombaton fellép többek közt Kollányi Zsuzsi, aki zenekarával és egy lemezlovas kíséretében érkezik a rendezvényre, a fesztivált pedig Korda György és Balázs Klári zenés produkciója zárja.

Délutánonként a hangulatért népszerű előadók felelnek majd, a nagykoncerteken túl fellépnek többek között kecskeméti zenekarok és énekesek, valamint ismert utcazenészek is. Az esti koncerteket követően pénteken és szombaton este is a lemezlovasoké lesz a főszerep, ők gondoskodnak majd a résztvevők zenei szórakoztatásáról.


A Kecskeméti Kézműves Sörfesztivál– Kisüzem 2022 ingyenesen látogatható rendezvény, ugyanakkor a hulladéktermelés visszaszorítását üveg-fesztiválpoharak szolgálják majd, amelyeket elegendő csupán egyszer megvenni (600 Ft/db), de aki szeretné, hozhatja magával otthoni kedvenc poharát, korsóját is. A területen a poharak elöblítésére is lesz lehetőség.

A szervezők szeretettel várják a kulturált sörfogyasztás iránt érdeklődő vendéget a Kecskeméti Kézműves Sörfesztiválra!

További részletek az esemény Facebook-oldalán:


A rendezvény támogatói:

  • Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
  • Emberi Erőforrások Minisztériuma
  • Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata
  • Auchan Kecskemét
  • Print 2000 Nyomda Kft.
  • STI Petőfi Nyomda Kft.
  • Help On Kft. Plazma Center
  • Globtrade Kft.