Kezdőlap Hírek LEZÁRTÁK: ÁLLAMPOLGÁROK SEGÍTSÉGÉVEL KERÜLT RENDŐRKÉZRE

LEZÁRTÁK: ÁLLAMPOLGÁROK SEGÍTSÉGÉVEL KERÜLT RENDŐRKÉZRE

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai vádemelést javasolnak egy helybéli nő ellen, aki néhány órán belül kétszer próbált rabolni, de szerencsére egyszer sem járt sikerrel.

Mint arról már beszámoltunk, a Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai kétrendbeli rablás bűntette miatt őrizetbe vettek egy 48 éves kecskeméti nőt. A gyanú szerint a jelenleg is letartóztatásban lévő helyi lakos március 7-én reggel megtámadott egy 66 éves asszonyt, és el akarta venni a fülbevalóját. A sértett ellenállt, így a gyanúsított némi dulakodás után elmenekült. De nem tétlenkedett, mert mindenképpen valami zsákmányhoz akart jutni.

Néhány órával később az egyik megyeszékhelyi postán egy ismeretlen nő egy 78 éves asszony válláról le akarta szakítani a táskát. Az áldozat azonban ebben az esetben sem adta olcsón az értékeit, kiabálni kezdett, ezért többen a segítségére siettek. Sőt, a támadót az egyenruhások kiérkezéséig visszatartották, így az erőszakos elkövetőt sikerült elfogni. A nyomozók időközben beszerezték a reggeli incidens helyszínén található térfigyelő kamerák felvételeit, így rögtön kiderült, hogy mindkét bűncselekményt ugyanaz a személy követte el.

A rendőrök a kétrendbeli rablás bűntett kísérletével gyanúsítható asszonyt kihallgatták és őrizetbe vették. Ügyének vizsgálata a napokban befejeződött, az iratokat a vádemelés érdekében átadták az ügyészségnek.