Kezdőlap Zenei élet Már évek óta legendának számítanak, de csak most jelentették meg első albumukat:...

Már évek óta legendának számítanak, de csak most jelentették meg első albumukat: visszatért a Swedish House Mafia

A svéd EDM supergroup 2010-ben adta ki első közös dalát, amely a One (Your Name) címet viselte, és Pharrell Williams vokálozott benne. Ezután előrukkoltak még öt gigaslágerrel (köztük a Don’t You Worry Childdal), majd 2013-ban villámgyorsan fel is oszlottak. A rajongók évekig várták visszatérésüket, Angellót, Axwellt és Ingrossót azonban végül egy fesztivál felkérés hozta össze újra 2019-ben. Az azóta eltelt három év pedig újabb mérföldkövet hozott a kollektíva életében: kiadták első közös lemezüket, ami valóban hatalmas lépés, tekintve, hogy előtte évekig egyáltalán nem, vagy csak alig beszéltek egymással.

Pedig ismeretségük évtizedekre nyúlik vissza: Angello és Ingrosso konkrétan nyolcéves koruk óta ismerik egymást, és a zene iránti rajongásuk hozta össze őket. Amikor pedig 1997-ben Ingrosso apjánál hallották a Da Funkot a Daft Punktól, azonnal úgy érezték, hogy nekik is valami hasonlót kell csinálniuk. Nem sokkal később, egy buliban megismerkedtek Axwell-lel, akit borzasztóan menő producernek tartottak, és gyakorlatilag meghivatták magukat a stúdiójába.

A három egyéniség remekül kiegészítette egymást: Angello imádja a hiphopot, Ingrosso a techno ütemekért rajong, Axwell pedig a dallamos EDM mestere. „Nagyon szeretem az LCD Soundsystemet, mert egy rockzenekar, akik elektronikus zenét játszanak. A Daft Punk pedig azért nagyon király, mert techno producerek játszanak diszkózenét. Szerintem nagy szükség van ezekre a stílusbeli összecsapásokra ahhoz, hogy jó zenét csinálj” – mondja Ingrosso.

Nemrég pedig újra meg kellett találniuk ezt a különleges összhangot, amikor úgy döntöttek, hogy végre elkészítik „bemutatkozó” albumukat, amely már egy ideje lázban tartja a rajongókat, ugyanis már több dal megjelent róla előfutárként. Az It Gets Better energikus, de mégis sötét tónusú; a Lifetime-ban közreműködik Ty Dolla $ign és 070 Shake; a Moth To A Flame-ben pedig The Weeknd vokálozik kísérteties robothangok kíséretében. A legutóbbi track egy Police-átdolgozás: a Redlight egy technosláger, amelyhez Sting újra felénekelte a Roxanne szövegének részleteit.

A közreműködők sora pedig ezzel még nem ér véget: a lemezen feltűnik A$AP Rocky, Seinabo Sey, Mapei, Jacob Mühlrad és Connie Constance is.

A Paradise Again dalait és a hozzájuk készült videóklipek látványvilágát Dante Pokol című műve ihlette: lényegében visszafelé ábrázolják a szenvedéstörténetet.

.