Kezdőlap Zenei élet Múlt, jelen és jövő a Top Gun: Maverick filmzenei albumán

Múlt, jelen és jövő a Top Gun: Maverick filmzenei albumán

Tom Cruise újra Maverick bőrébe bújik, mellette pedig Jennifer Connelly, Miles Teller, John Hamm és Val Kilmer is feltűnik a több mint kétórás, látványos akciófilmben, amely az 1986-os klasszikus folytatása.

A hozzá készült filmzene pedig legalább ugyanennyire káprázatos: a főcímdalt például Lady Gaga adja elő. Ő a dalszerző is: a Hold My Hand-en összeszokott csapatként producertársával, Bloodpoppal, valamint Benjamin Rice-szal dolgoztak együtt. Ez egyébként az első soundtrack, amin Lady Gaga dolgozott a Csillag Születik óta – a kritikusok szerint pedig az énekesnő ezzel a dallal könnyedén újra az Oscar-jelöltek közé kerülhet majd.

A lemezről megjelent még egy track előfutárként: az I Ain’t Worried producere a OneRepublic frontembere, Ryan Tedder volt, zenekartársa, Brent Kutzle, valamint Simon Oscroft és Tyler Spry társaságában.

A teljes filmzenében összpontosul a Top Gun múltja, jelene és jövője: szerepel rajta az eredeti főcímdal, a Danger Zone Kenny Logginstól, egy Great Balls of Fire-feldolgozás Miles Teller előadásában, és természetesen a score is felkerült a lemezre. Ez utóbbit Lorne Balfe, Harold Faltermeyer, az Oscar-díjas Lady Gaga és a többszörös Oscar-díjas Hans Zimmer jegyzik.

„Ez az album továbbviszi az első Top Gun-film örökségét. Hatalmas örömmel tölt el, hogy Lady Gaga és a OneRepublic művészi kreativitása legjavát adta, ezáltal pedig új köntöst kaphatott az ikonikus, ’80-as évekbeli soundtrack” – mondta Jerry Bruckheimer, a film producere.

A Top Gun: Maverick május 26-tól megtalálható a hazai mozik műsorában is, a UIP-Dunafilm forgalmazásában.

Lady Gaga by Scott Garfield for Paramount Pictures

.