Kezdőlap Hírek Tesztüzemben érkeznek a Google Térképre a Volánbusz helyi menetrendjei, a közlekedési vállalat...

Tesztüzemben érkeznek a Google Térképre a Volánbusz helyi menetrendjei, a közlekedési vállalat várja az észrevételeket

2022. május 28-tól fokozatosan jelennek meg a Volánbusz helyi menetrendjei a Google Térképen, egyelőre a tervezett menetrendi adatokkal. A közlekedési vállalat a rendszer tökéletesítése érdekében a tesztüzem ideje alatt az [email protected] e-mail-címen várja az utasok tapasztalatait és véleményét. A fejlesztés következő lépcsőjében pedig már valós idejű menetrendi adatok biztosítanak majd pontos tájékoztatást.

A Volánbusz helyközi járatainak menetrendje már 2017. óta elérhető a Google Térképen. 2022. május 28-tól ez a tájékozódási lehetőség fokozatosan kibővül azon települések helyi menetrendjeivel, amelyeken a Volánbusz végzi a helyi közösségi közlekedési közszolgáltatást. Ezáltal közel 70 városban megvalósul a településen belüli utazástervezés is, így az utasok a teljes eljutásukat meg tudják tervezni a felületen.

A szolgáltatás egyelőre éles tesztüzem formájában érhető el. A tapasztalatokat, észrevételeket az [email protected] e-mail-címen várja a közlekedési vállalat annak érdekében, hogy a rendszer folyamatos fejlesztésével és tökéletesítésével egyre szélesebb körű és pontosabb tájékoztatást nyújthasson utasainak.

A fejlesztés következő lépcsőjében a statikus információk helyett elérhetővé válnak a valós idejű utastájékoztatási adatok, elsőként a helyközi közlekedésben, majd fokozatosan a helyiben is.