Kezdőlap Diákélet Volt egyszer egy Diákhét a Táncsicsban!

Volt egyszer egy Diákhét a Táncsicsban!

Nagy népszerűségnek örvendett idén a Diákhét 1 év kihagyása után!Hagyományosana gyermeknap köré szervezve köszöntjük a kollégistákat,és a tanulás is végre kicsit háttérbe szorulhat!

A négy napos rendezvénysorozaton a következő programlehetőségek közül választhattak a fiatalok:

Hétfőn a 27. alkalommal megrendezett „Gyermekek a Gyermekekért” elnevezésű gálaestre látogattunk el és megtekintettük fellépő kollégiumi diákjainkat (is), akik a következők voltak: Kása Eszter (BOJG 10.), Puskás Gyula (ÉZI 10.), Szűcs Bendegúz (BOJG 11.).

Kedden két előadás közül lehetett választani. Az egyiket Szabó Csaba tartotta, melynek a címe: „Egy vadász, aki szereti az állatokat”. A vadászat hagyományairól, törvényeiről, szigorú szabályozásairól hallhattunk egy nagyon érdekes előadást. A másikat Ballai Máté és Kalocsai Sándor tartotta „Egyensúly az informatikában” címmel. Egy igen izgalmas, interaktív előadás hangzott el az internet- és mobiltelefonfüggőségről, valamint a digitális világ előnyeiről és hátrányairól.

Szerdán akadályversenyen vehettek részt diákjaink. Hét, egyenként minimum négy fős csapat mérte össze erejét, tudását a 11 állomáshelyen, ahol kreatív, játékos elméleti és mozgásos feladatok vártak megoldásra. A győztes 83 ponttal az „AJ-sek” csapata lett (Bertók Tímea, Sztanik Kíra, Olar Alexander, Pint László (mindannyian KJG 9./E). Nyereményük egy óriás pizza volt. A második helyezett csapat gyümölcsleveket, a harmadik helyezett pedig fagyit kapott, de senki nem maradt csoki nélkül.

Csütörtök este 8 órakor pedig kezdődött a zenés-táncos mulatság…