Kezdőlap Gyerekek BŰNMEGELŐZÉS A VADASKERTBEN TÁBOROZÓ FIATALOKNAK

BŰNMEGELŐZÉS A VADASKERTBEN TÁBOROZÓ FIATALOKNAK

A kecskeméti rendőrök bűnmegelőzési ismeretekkel gazdagítják a kicsit tudását.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Megelőzési és Áldozatvédelmi Alosztálya – a Kecskeméti Vadaskert kezdeményezésére – táborozó fiataloknak tart bűnmegelőzési foglalkozásokat a vadaskertben. A résztvevő csemeték közelebbről is megismerkedhetnek az egyenruhával és a rendőrök munkájával. Az egyenruhások nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a segélyhívó számok rögzüljenek a kicsikben, így ha szükségek ők is könnyedén segítséget kérhetnek.

A gyerekeknek lehetősége nyílik megismerkedni az ujjlenyomat rögzítésének technikájával. A rendőrök beszélgetnek velük arról is, hogy kit nevezünk ismerősnek, és kik az idegenek, valamint felhívják a figyelmet a nyár veszélyeire. A gyermekek interaktív, játékos foglalkozásokon vesznek részt, ahol ismeretüket bővíthetik abban, mennyire fontos figyelnie mindenkinek önmagára és a környezetére.

A heti egy délutáni foglalkozáson a gyermekek aktívak, érdeklődők. A vadaskert kezdeményezése ismét azt bizonyította, hogy a tudatosságra, biztonságra nevelés minden környezetben és minden korosztálynak kiemelten fontos.