Kezdőlap Diákélet DIPLOMAÁTADÓ ÜNNEPSÉG A NEUMANN JÁNOS EGYETEMEN

DIPLOMAÁTADÓ ÜNNEPSÉG A NEUMANN JÁNOS EGYETEMEN

Ünnepi szenátusi ülés keretében tartották meg a Neumann János Egyetem Diplomaátadó Ünnepségét, július 8-án. Az eseményen köszöntőt mondott Gaál József, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere, Csizmadia Norbert, a Neumann János Egyetemért Alapítvány elnöke, és dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora.
A Neumann János Egyetemen a 2021/2022-es tanév tavaszi félévében összesen 276 hallgató tett záróvizsgát.
A záróvizsgán nyújtott kiváló teljesítményükért a 2020/2021-es tanévben több hallgató részesült jutalmazásban. A GAMF Műszaki és Informatikai Karról a következők: Barna Mihály Imre, Dienes Dominika, Herczeg Eszter, Károlyi Gergő, Lakó Katalin, Mezei Gábor, Moczár Viktor, Ország János, Perge Barnabás, Szolnoki István, Szűcs Roland, Táborosi-Gál Zoltán, Urbán Norbert, Varga Alexandra, és Zsiros Bálint. A Kertészeti és Vidékfejlesztési Karról a következők: Gubacsi Melinda, Nagy Nóra, és Őszi Bálint.
A végzett hallgatók mellett kiemelkedő munkájuk elismeréseként az Egyetem munkatársai közül néhányan Egyetemi címben részesültek. A szenátus javaslata alapján címzetes egyetemi docens címet adományoztak Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. gyárigazgatója részére.
Christian Wolff okleveles gépészmérnökként végzett a Stuttgarti Egyetemen. 2011 januárja óta az AMG Operations vezetője, és 2013 októbere óta a Mercedes-AMG ügyvezetőségének tagja, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. gyárigazgatója 2016. január 1-jétől. Wolff kiemelt fontosságúnak tartja a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. és a Neumann János Egyetem közötti kapcsolat építését. Gyárigazgatói pozíciójának betöltése óta az együttműködés egyre szorosabb és kiterjedtebb.
Az Egyetem címzetes egyetemi docens címet adományozott Miklay Gábor agrármérnök részére.
Miklay Gábor az Apajon található Szomor Mintagazdaság gazdaságvezetője. Okleveles agrármérnök, felsőfokú vadgazda, okleveles halászati szakmérnök, okleveles növényvédelmi szakmérnök. A mintagazdaságba szakmai gyakorlatok során szoktak ellátogatni az oktatók és a hallgatók. A gazdaságról számos kiváló szakdolgozat is született, valamint féléves szakmai gyakorlat helyéül is szolgál.
A diplomaátadó ünnepségen a végzős hallgatók nevében Mezei Gábor logisztikai mérnök szakos hallgató mondott búcsúbeszédet. A Neumann János Egyetem Diplomaátadó Ünnepi Szenátusi Ülése műsorában közreműködött Tóth Ákos tárogatóművész, a GAMF Műszaki és Informatikai Kar docense.
Az esemény zárásaként a végzett hallgatók sapkájuk feldobásával köszöntek el a Neumann János Egyetemtől.