Kezdőlap Zenei élet Foals: Life Is Yours

Foals: Life Is Yours

2022. június 17-én érkezett meg a boltokba a brit rock banda, a Foals vadonatúj ’Life Is Yours’ című albuma, mely az előző, ‘Everything Not Saved Will Be Lost’ korong folytatása.

Ahogy az egy naprakész diszkó-albumtól elvárható: ezúttal az ütős alapokhoz feszes ritmusok és diszkós hangzás párosul, ezzel a hallgatókat egy tomboló házibuliba repítve. Tematikáját tekintve pedig tökéletesen illeszkedik a jelenleg uralkodó atmoszférához életigenlő ünnep, ahogy a világ újraegyesül.

A lemez az optimista hangvételű címadó dallal kezdődik, melynek lendülete egészen az utolsó zeneszámig kitart, ezzel is harmonikus egységet mutatva. További izgalmas csemege, hogy a „Looking High” című felvételben spanyol baleári ütemeket fedezhetünk fel, míg a „Flutter” ben nyugat-afrikai gitár groove-okkal kísérletezik a zenekar.

A korong utolsó szerzeménye, a „Wild Green” ad keretet a kiadványnak, amely egyszerre ünnepli a nyár újjászületését és a meghatározó szép pillanatok elkerülhetetlen mulandóságát.

A stúdiómunkáért a tízszeres Grammy-díj nyertes Manny Marroquin (Post Malone, Kanye West, Rihanna) és a szintén többszörös Grammy-díjas Mark ‘Spike’ Stent (Coldplay, Muse, Kings of Leon) feleltek.

Az indie rock brit fenegyerekei, a Foals várva várt ’Life Is Yours’ című lemezüket több nosztalgikus hangulatú dallal vezették fel. A „2001”, a „Wake Me Up”, a „2am” és a „Looking High” számait átható disco és funk hatásokat emeli ki.

Az együttes frontembere, Yannis elmondta, hogy: „A ”2001” olyan, mint egy képeslap a múltból. Ekkortájt költöztünk Brightonba, fiatal zenekar voltunk, és érezhettük a függetlenség első ízét. Abban a pillanatban, amikor megkapod ezeket a szabadságjogokat, kísértés vesz körül. A tengerparti édességekre és a brightoni sziklára való utalásunk a drogok és a hedonizmus szimbólumai. Ezt a pandémiás tél legmélyén írtuk, és arról a menekülési vágyunkról szól, hogy kitörjünk a bezártság érzéséből, mind a járvány, mind a serdülőkor vonatkozásában.”

Ezt a nosztalgikus hangulatot pedig egy videóklip erősíti, ami a spanyol Costa Brava partjára teleportál: