Kezdőlap Események HAJTÁNYOZÁSSAL EGYBEKÖTÖTT FALUNAP BUGACON

HAJTÁNYOZÁSSAL EGYBEKÖTÖTT FALUNAP BUGACON

Az elkövetkező hétvégén ismét családi programokkal készülnek megyeszerte. Bugacon, július 23-án, szombaton, huszonharmadik alkalommal rendeznek falunapot. Az eseménynek a Mendel Gáspár Közösségi Színtér és környéke ad helyet. A program családi főzőversennyel indul reggel 8 órakor, majd egész nap színes programok sora várja az érdeklődő felnőtteket és gyermekeket. A délután a kulturális programoké lesz, az érdeklődők megtekinthetik a Kálmán Lajos Népdalkör és Citerazenekar műsorát, Varga Viktor koncertjén, valamint a Bugaci Tanyaszínház fellépésén is részt vehetnek. A falunapot fergeteges utcabál zárja.
A nap igazi különlegességének számít, hogy kézihajtányozásra is lehetőség van Bugac állomás vágányain és a közeli nyílt vonali szakaszokon. Az érdeklődők egy üzemvezetői oktatást követően kipróbálhatják a háromkerekű történelmi kézihajtányokat. A hajtányok kétszemélyesek, gyermekek esetén felnőtt kíséretében használhatók. A gördülékenyebb ügymenet érdekében arra kérik az érdeklődőket, hogy érkezés előtt olvassák el a szabályzatokat a https://kecskemetikisvasut.hu/hajtanypalya/ oldalon a dokumentumok fejezetben.
A hajtányozásnak ezen a napon nincs előre meghatározott ára, de a szervezők köszönettel veszik, ha a résztvevők támogatói jegy megvásárlásával hozzájárulnak a pályafenntartás, illetve a régi járművek felújításának költségeihez. A hajtányok korlátozott száma miatt – az érdeklődők számának függvényében – várakozásra számítani kell.

Forrás:BACSKISKUN.HU