Kezdőlap Kiemelt IDŐS ASSZONYT FOSZTOTT KI – ELFOGTÁK

IDŐS ASSZONYT FOSZTOTT KI – ELFOGTÁK

A 63 éves kecskeméti lakost a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatását.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai 2022. július 28-án délelőtt őrizetbe vettek egy 63 éves férfit, aki két nappal korábban a megyeszékhelyen kifosztott egy idős asszonyt.

A 68 éves sértett még kedden délelőtt sétált be a kapitányságra, és elmondta, hogy hivatalos ügyben elment egy széchenyivárosi címre. Úticéljához érve megállt a kapunál, ám ekkor hirtelen megjelent egy kerékpáros, aki szorosan a nő mellett hajtott el, és menet közben kitépte az asszony kezéből a táskáját.

Az idős nő azonnal ráeszmélt, hogy komoly bűncselekményt követtek el a sérelmére, de esélye sem volt az értékeit visszaszerezni. Jól megjegyezte azonban az elkerekező férfit, és a rendőröknek nagyon pontos személyleírást adott a támadójáról, ráadásul még a kerékpárról is. A rendőrök ez nagyban megkönnyítette a munkáját, hiszen a környező utcák kamerafelvételeit elemezve már tudták, hogyan nézhet ki a feltételezett tettes.

Az aprólékos adatgyűjtés, a felvételek elemzése és értékelése gyors eredményt hozott: rövid időn belül kiderítették, hogy a bűncselekményt D. István kecskeméti lakos követhette el. A férfire illett a személyleírás, a sértett még a korát is jól becsülte meg. A nyomozók a kifosztás bűntettével megalapozottan gyanúsítható 63 éves bűnelkövetőt elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki. Mivel ellene több vagyon elleni bűncselekmény van folyamatban, a rendőrök előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.