Kezdőlap Kiemelt ISKOLAŐR TEVÉKENYSÉGET ÉRTÉKELŐ SZAKMAI FÓRUM

ISKOLAŐR TEVÉKENYSÉGET ÉRTÉKELŐ SZAKMAI FÓRUM

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya Iskolaőr tevékenységet értékelő szakmai fórumot szervezett 2022. június 30-ra.

A rendezvényt Liptai András r. ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat vezetője nyitotta meg. Előadásában hangsúlyt kapott a megyére vonatkozó jövőbeni, 2022/2023-as oktatási-nevelési évre vonatkozó létszámfejlesztés.

Ezt követően Váróczi-Bakos Rita és Pestiné Zélity Brigitta címzetes rendőr őrnagynők, megyei koordinátorok beszámoltak az iskolaőr szervezet működésének, az iskolaőr tevékenység ellenőrzésének tapasztalatairól, valamint az iskolaőr munkavállalók képzésének tárgy időszakban felmerült eredményeiről.

A meghívottak részéről A Klebersberg Központ fenntartásában működő intézmények visszajelzései az iskolaőr tevékenységgel kapcsolatban címmel  a Kecskeméti Tankerületi Központ megbízott szakmai vezetője, Pálfi Tamás tartott előadást.

A Kecskeméti Szakképzési Centrum fenntartásában működő intézmények iskolaőr tevékenységre vonatkozó tapasztalatairól és visszajelzéseiről Ignácz Bencea Kecskeméti Szakképzési Centrum főigazgatója ismertette több témakört felölelő összefoglalóját.

Az Iskolaőr Programban részvevő intézmények képviseletében Dinnyés-Kis Zsuzsanna, a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola igazgatója számolt be az iskolaőr tevékenység mindennapok során érvényesüléséről, a diákok és tantestület számára nyújtott előnyeiről.

Az esemény programja az érintett oktatási intézmények és az iskolaőri programban dolgozó szakemberek tapasztalatcseréjére épült.

A fórumot a kölcsönös együttműködés és a közös munka hatékonyságának célkitűzésére vonatkozó gondolataival a főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője, Dr. Argalás Csilla r. alezredes zárta.

https://www.police.hu/hu/iskolaor