Kezdőlap Zenei élet Joni Mitchell: Blue

Joni Mitchell: Blue

A Warner egyik egykori legnagyobb sztárja, egy korszak alakítója és bálványa: Joni Mitchell ikonikus albumát vehetjük újra kézbe, az eredi borítót megidéző csomagolásban – de feljavított hangzással.

A ’Blue’ a kanadai énekesnő-dalszerző, Joni Mitchell negyedik stúdióalbuma és sokak szerint minden idők egyik legnagyobbika is.

Az eredetileg 1971-es születésű korongot Mitchell két meghatározó szerelme ihlette: Graham Nash-sel való szakítása indította, és James Taylorral folytatott intenzív románca vitte tovább.

A dalok egyszerű kíséreteket tartalmaznak zongorán, gitáron és hagyományos Appalache-cimbalmon – és ez a megjelenés remekül illeszkedik abba a sorozatba, melyen az ugyancsak kanadai folk-sztár: Neil Young régi felvételei kerülnek újra üzletbe.

Joni Mitchellt a rangos és trendalakító Rolling Stone Magazin „minden idők egyik legnagyobb dalszerzőjének” nevezte” – a negyedikként megjelent Blue albumot pedig később kritikusai beválasztották „Minden idők 500 legjobb albuma” közé is.

A felkavaró, vallomásos szerzeményekből álló kiadvány a mai napig milliókat inspirált és inspirál, köztük a kultikus előadót, Prince-t és Taylor Swiftet is, így ismét elérhetővé válik feljavított változatban 2022. június 17-től CD formátumban.

KJJR