Kezdőlap Kiemelt JÚLIUS 15-IG LEHET NEVEZNI A PETŐFI-EMLÉKFUTAMRA

JÚLIUS 15-IG LEHET NEVEZNI A PETŐFI-EMLÉKFUTAMRA

A verseny célja a futás népszerűsítése mellett a város értékeinek, turisztikai látnivalóinak bemutatása. Eddig több, mint 100 nevezés érkezett az ország különböző pontjairól és külföldről is. Az érdeklődők július 15-ig jelentkezhetnek online, valamint személyesen a kiskunfélegyházi Tourinform irodában, a Szuperinfónál és a NOR-BIKE Kerékpárszaküzletben. A verseny a belvárosban, a Petőfi-emlékhelyek érintésével történik majd, melyre egyéniben 5, 10 és 21 kilométeres távokra várják a nevezéseket. Az óvodások és általános iskolások az „Ifjú titán” futamokra nevezhetnek. A „Talpra magyar” 1848 méteres váltófutamra pedig 3 fős csapatok jelentkezését várják, korosztálytól függetlenül.
A versenyt 8 óra 30 perckor Balla László, a város sportért felelős alpolgármestere és a Mi Petőfink nyitja meg. A futamokat is Petőfi indítja majd a város zászlójával, és Kis-Fekete Vilmos közreműködésével, trombitaszóra. A rendezvény ideje alatt a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület kézműves foglalkozásokkal, a HumanumSalma Humanitárius Közhasznú Alapítvány ugrálóvárral várja a gyermekeket. A NOR-BIKE Kft. szervezésében kerékpáros ügyességi feladatokat próbálhatnak ki az érdeklődők.
A Petőfi 200 emlékév alkalmából a verseny útvonala is Petőfi specifikus lesz. Egy Petőfi-kör 5 kilométer, ezalatt a versenyzők a Hősök ligetéből indulva a városközpont felé haladnak a nemzeti színű zászlókkal díszített főutcán, majd a Móra Ferenc-téren, a Hattyúház mellett és az Ótemplom mögött a Petőfi Sándor Emlékház előtt futnak el. Megkerülik a Constantinum iskolát, majd a Kiskun Múzeum és a járásbíróság érintésével haladnak tovább a főtér irányába, végül a Kossuth utcán futnak vissza a versenyközpontba.
A nevezők négy kedvezménykupont kapnak, melyekkel a Félegyházi Termál Parkfürdőben, a Kiskun Múzeumban és a Sörfesztiválon kedvezményes belépőt válhatnak, valamint a Kovács Cukrászdában kedvezménnyel fogyaszthatnak a nyár végéig. A szervezők ezzel próbálják ösztönözni a versenyzőket, hogy minél több helyre látogassanak el a városban.