Kezdőlap Események KÉTNAPOS FALUNAPOT TARTOTTAK HOMOKMÉGYEN

KÉTNAPOS FALUNAPOT TARTOTTAK HOMOKMÉGYEN

Az elmúlt hétvégén megyeszerte színes programokkal várták a kikapcsolódni vágyókat, egyebek között Homokmégyen is, ahol július 22 és 24 között tartották a hagyományos falunapokat. A XXIV. Homokmégyi Falunap pénteki programja ezúttal nem csak egyfajta bemelegítője volt a szombati rendezvénysorozatnak, ugyanis mindent számba véve akár önállóan is megállta volna a helyét a rendezvények sorában.
A sportpályán felállított nagysátor színpadán pénteken 17 órakor lépett fel a helyi Kéknefelejcs Asszonykórus, amelyet a hivatásos művészek, Kálmán Henrietta és Geri Tamás fergeteges operett énekesek műsora követett. A Falunap első napját a vállalkozóbb kedvűek Karaoke produkciója zárta.
Szombaton kiteljesedett mindaz, ami a Homokmégyi Falunap eszenciáját adja. Délelőtt 10 órától 13 óráig véradásra várták a jelentkezőket a Művelődési Házban. Az érdeklődők részt vehettek ingyenes lézerharcon, valamint a felállított, autentikus formában berendezett jurta mellett ismerkedhettek az íjászattal is. A gyerekeket többek között helytörténeti kvíz, cukorágyúzás, arcfestés, ugráló vár és kismotoros akadálypálya várta.
A floorball mérkőzés végén, 13 órakor kezdődött a főként baráti társaságok számára rendezett főzőverseny. A mintegy 10 résztvevő csapat kondérjaiban zömében marha, sertés és szarvas pörkölt készült.
Miközben a főzés előkészületei folytak, 13:30-tól a Homokmégy Storks tartott amerikai futballbemutatót, majd bemutatkozott a G-Flow Dance és a Dodó Duó.
A délután során a látogatók megnézhették a Homokmégyi Általános Iskola néptánc előadását, Gerald Schneider zsonglőr produkcióját és az Ambrus Attila feketeöves mesteredző irányítása mellett felsorakozó Homokmégy Kodokan Judo Sportegyesület generációkat ötvöző bemutatóját. A Homokmégyi hagyományőrző Néptánc Együttes vendégfellépőkkel adott műsort, az amúgy is látványos produkció színvonalát Romsics Dániel és Romsicsné Móricz Anita Fülöp Ferenc – díjas táncosok emelték.
A műsor végén Tapolcsányiné Varga Krisztina polgármester átadta a Homokmégy Községért Díjat Karcsák László helyi vállalkozónak, aki megszervezte a helyi katolikus templom toronyórájának teljes körű felújítását. A kitüntetettet egy az őt méltató verssel is köszöntötték.
A főzőverseny eredményhirdetése után, 20 órától a nagysátort megtöltő közönségnek a kalocsai No Limit adott koncertet, programokban gazdag Homokmégyi Falunap pedig éjfél után zárult.

Forrás:BACSKISKUN.HU