Kezdőlap Kiemelt KISKUNHALASON JÁRT A KOSSUTH RÁDIÓ ORSZÁGJÁRÓ MAGAZINJA

KISKUNHALASON JÁRT A KOSSUTH RÁDIÓ ORSZÁGJÁRÓ MAGAZINJA

Megyénkben járt a Kossuth Rádió Országjáró magazinja, méghozzá Kiskunhalasról, egy igazi halasi népdallal indult a közvetítésük szombaton. A rádióhallgatók megismerhették „a csipkék királynője, a királynők csipkéje”, a halasi csipke történetét, a Sáfrik-féle szélmalom duruzsoló meséjét. Hacsak virtuálisan is, de a műsort követő hallgatók felmehettek 38 méter magasba a Városháza tornyából kialakított Panorámatorony szédítő magasságába, ahonnan látszódik az a városias erdő, mely nyáron még látványosabban mutatja be, hogy Kiskunhalas egy gyönyörű zöld szigete a megyének. Szó volt a halasi gyógyvíz gyógyító erejéről, a kunsági borvidék kiváló borairól, Kiskunhalas turisztikai attrakciói, kulturális, természeti és gasztronómiai kincsei mellett. A délelőtti műsorrészt a Lyra együttes zárta egy vidám gyermekdalával.
A nap során a rádióhallgatók megismerhették a „hétmérföldes” mesesétányt, melyek a város egy-egy pontján mutatják be Halas nevezetességeit és értékeit. Az ország legnagyobb nagybányai gyűjteményével rendelkezik Kiskunhalas, mely adományozásának történetével is megismerkedhettek a hallgatók. A délután folyamán érdekes emberekkel és civil közöségekkel ismerkedhetek meg a rádió hallgatói, illetve akik Halas főterén figyelemmel kísérték az élő adást.
A műsor hagyományait követve Fülöp Róbert polgármester beletette Kiskunhalas ajándékát az Országjáró Kincsesládájába, és átvette a Hortobágyról érkezett szarvból készült kürtöt. A ládába halasi csipke, helyi termékek és a városháza tornyát mintázó bortartó került, benne egy különleges halasi nedűvel. Az országjáró vándorbotjára a szalagot Kuris István László alpolgármester kötötte fel, amely újra útra kelt a műsor következő állomásáig.

Forrás:BACSKISKUN.HU