Kezdőlap Zenei élet Liam Gallagher: C’Mon You Know

Liam Gallagher: C’Mon You Know

Egy igazán ütős, jó masszív beat-lemez 2022-ből? Nincs ebben semmi ellentmondás – elég csak betenni a lejátszóba az Oasis énekese, frontembere és gitárosa: Liam Gallagher frissen megjelent szóló opuszát!

A ‘C’Mon You Know’ albumról márciusban jelent meg az első dal ’Everything’s Electric’ címmel, amely Liam eddigi legnagyobb szólóslágereként bekerült a UK Top 20-ba. Április 1. óta pedig már a címadó dal is hallható, amely lüktet azoktól a tulajdonságoktól, amelyek : a hamarosan ötvenedik születésnapját ünneplő Liam-et ikonikus figurává tették.

Ahogy azt a már megjelent dalok is sugallják, ezen az új korongon a klasszikus Gallagher himnuszok mellett friss, kísérletező hatások is észrevehetők. Zeneileg váratlan hangzásokra figyelhetünk fel: lendületes motown hatású gospel vokál, magasan szóló szaxofon és régi Moog szintetizátorok jellegzetes hangja.

Emellett Liam szövegeire is hatott az elmúlt időszak: a korábbi harcias mondanivaló helyett szavaiból csupa pozitivitás árad, és persze az öröm, hogy újra találkozhat barátokkal, családdal és rajongókkal.