Kezdőlap Kiemelt Már közel 3000 nevezés érkezett a Hervis Balaton-átevezésre

Már közel 3000 nevezés érkezett a Hervis Balaton-átevezésre

Az eddigiek alapján vonzza az érdeklődőket a nyár egyik legnagyobb szabadidősport-rendezvénye, a Hervis Balaton-átevezés. A július 30-án Zamárdiból rajtoló eseményre már közel háromezren neveztek, de a Stopper Úszóházon megtartott keddi sajtótájékoztatón megemlítették azt is, hogy már péntektől izgalmas sportprogramok lesznek a Zamárdi Szabadstrandon.
 

A sajtótájékoztatón Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere emlékeztetett, az idén ötödik alkalommal sorra kerülő eseménynek tavaly először volt Zamárdi a házigazdája, és rendkívül sikeres volt a fogadtatása.

„Egy éve azt jósoltam, hogy sikeres rendezvényt tartunk majd Zamárdiban. A jóslatom bejött, sőt, részvételi csúcsot döntöttünk, mivel 4200-an tették meg a nyolc kilométeres távot. Kedvelt esemény lett a Balaton-átevezés, amit az is bizonyít, hogy idén már két napra várjuk a vendégeket.”

Berényi Péter, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) szervezési és marketing igazgatója úgy fogalmazott: a 2018-ban indult rendezvény felnőtt, tavaly részvételi csúcsot döntöttek.

„Ez is volt az oka annak, hogy egy éve új helyszínre költöztünk, mert Fonyódot kinőttük. Zamárdiban tavaly több, mint tízezer ember jelent meg az eseményen.” – mondta és bejelentette, hogy már eddig közel 3000 nevezés érkezett, ami azt jelenti, hogy sokan előre beírják a naptárukba az átevezés időpontját.

Arról is beszélt, hogy bár az átevezés július 30-án, szombaton lesz, de előtte már pénteken is különböző sportprogramok és meglepetések várják a Zamárdi Szabadstrandra érkezőket. Berényi Péter megköszönte a szponzoroknak, köztük a névadó Hervisnek is a támogatást, mert – ahogy fogalmazott – nélkülük ilyen nagyszabású esemény nem jöhetne létre.

„Az utóbbi években megnőtt a vízisport-eszközök vásárlása” – jelentette ki Dalnoki Balázs, a Hervis ügyvezető igazgatója, aki hangsúlyozta, hogy nívós rendezvény mellé álltak névadó szponzorként, és a következő három évben is támogatják az eseményt. „A Hervis Balaton-átevezés sport- és közösségi élmény is.” – hangsúlyozta. 

A sajtóesemény fénypontjaként ezúttal is megtartották a már hagyománynak számító Nagy-Duna Beevezést, amely során a meghívott vendégek Csipes Tamara, Storcz Botond, Dombi Rudolf olimpiai bajnokokkal, Tóth Dávid, olimpiai ezüstérmes, világbajnokkal, valamint Boros Gergely, világbajnok, az MKKSZ szakmai igazgatójával evezhettek együtt a Dunán, hangolva ezzel a július végi eseményre.

A Hervis Balaton-átevezésen mindenféle kézzel hajtott vízi járművel – sárkányhajóval, kajakkal, kenuval, SUP-pal – lehet teljesíteni a Zamárdi-Tihany-Zamárdi útvonalú, nyolc kilométeres távot. Az előnevezési időszak július 12-ig tart, aki ebben az időszakban adja le jelentkezését, az megkapja az esemény hivatalos pólóját is. A pénteki és a szombati program már megtekinthető a balatonatevezes.hu oldalon, ahol nevezni is lehet.

Nevezz be, evezd le keresztbe!