Kezdőlap Kiemelt MEGMENTETTÉK EGY MOTOROS ÉLETÉT A KECSKEMÉTI JÁRŐRÖK 

MEGMENTETTÉK EGY MOTOROS ÉLETÉT A KECSKEMÉTI JÁRŐRÖK 

Közlekedési baleset szemtanúi voltak Tompánál a megyeszékhely rendőrei, akik habozás nélkül megkezdték egy sérült motoros ellátását.

Közlekedési baleset szemtanúi voltak Tompánál a megye járőrei, akik habozás nélkül megkezdték egy sérült motoros ellátását.

A Kiskunmajsai Rendőrőrs, a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság és a Kecskeméti Rendőrkapitányság járőrei kutyás képzésen vettek részt tegnap Tompán. Az egyenruhások a nap folyamán – 11 óra tájt – nagy csattanást hallottak, ezért kiszaladtak a továbbképzés helyszínéről és látták, hogy közlekedési baleset történt mellettük az 53-as számú főúton.

A baleset egyik részese egy motorkerékpáros volt, aki a határátkelőhely irányából Kisszállás felé közlekedett szabályosan. Azonban a mellette besorolni szándékozó személyautó a hozzá kapcsolt pótkocsival nem biztosított neki elsőbbséget, így a motoros hátulról nekiütközött az autónak. A vasparipát vezető 57 éves férfi eszméletét vesztette és a fejénél is megsérült. A rendőrök azonnal a bajbajutott segítségére siettek: Herpai Gábor r. törzsőrmester irányításával – aki másodállásban mentőtechnikusként dolgozik – Lakó Richárd r. őrmester és Tóth György Gábor r. törzsőrmester megkezdte az elsősegélynyújtást, míg Fazekas Máté r. törzsőrmester áramtalanította a motort és letolta az útról. Nekik hála a mentőszolgálat munkatársai könnyedén hozzáfértek a sérülthöz, majd átvették annak ellátását. Végül kórházba szállították a súlyosan megsérült férfit.