Kezdőlap Események NAGYSZABÁSÚ FEJLESZTÉSI PROJEKT VALÓSULT MEG SZABADSZÁLLÁSON

NAGYSZABÁSÚ FEJLESZTÉSI PROJEKT VALÓSULT MEG SZABADSZÁLLÁSON

Projekt átadás Szabadszállás Bács-Kiskun Megye Petőfi Népe Gulyás Sándor 2022/07/08 Balról-jobbra): Vas Tibor az Építészműhely Kft., Bajusz Tibor, a Mester-Bau Kft.ügyvezető, Fodor Mihály a szabadszállási polgárőség vezetője, Bencze Ildikó, alpolgármester, Rideg László, a Bács Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke

Szabadszállás Város Önkormányzata fontosnak tartja, hogy a lakosság egy komfortos és folyamatosan fejlődő településen élje mindennapjait. A vezetőség és a képviselő testület az elmúlt években ezért kiemelt célul tűzte ki a közterületek folyamatos fejlesztését, a közintézmények korszerűsítését, a közbiztonság erősítését és bérlakások kialakítását.
A város a Leromlott városi területek rehabilitációja Szabadszálláson címet viselő projekt keretében közel négyszáz millió forint ráfordítással rekonstruálta a település belterületén található szegregáció veszélyének kitett területeket. Az uniós támogatásnak köszönhetően bérlakások korszerűsítése, a polgárőrség infrastrukturális fejlesztése, valamint zöldterületek kialakítása és játszótér építése valósult meg.
A régi óvoda épületének felújítására 118 millió forintot költöttek. Az 580 négyzetméter alapterületű épületben a polgárőrség szolgálata kap helyet. A sportpálya mellett található tiszti szálló épületében tizennégy bérlakás került kialakítására, melyekre a támogatási keretből 230 millió forint jutott. A harmincöt négyzetméter alapterületű lakások mindegyike külön fürdőszobával és elektromos fűtőrendszerrel ellátott. A fennmaradó 22 millió forintból tizenötezer négyzetméter zöldfelület újult meg a Mátyás király téren.
A beruházások átadó ünnepségén Bencze Ildikó, a település alpolgármestere számolt be a megvalósult fejlesztések sikeréről. Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke beszédében elmondta, hogy a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a települések vezetőivel együttműködve hasznosította az állam által meghatározott Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretét. Ennek köszönhető, hogy a megye 119 településén több, mint hatszáz épület újult meg. Ennek a közös együttműködésnek eredménye a szabadszállási épületek és közterületek fejlesztése is, melyek mindegyike a közösség érdekeit szolgálja.
A megújult régi óvoda épületét Pálinkásné Balogi Beáta nagytiszteletű asszony áldotta meg, ezt követően a projektzáró résztvevői a bérlakásokat, majd a Mátyás király téri fejlesztéseket is megtekintették.