Kezdőlap Kiemelt NÉVRE SZÓLÓ TÖLGYFAPADOT KAPOTT KÁSLER MIKLÓS A HUNGARIKUM LIGETBEN

NÉVRE SZÓLÓ TÖLGYFAPADOT KAPOTT KÁSLER MIKLÓS A HUNGARIKUM LIGETBEN

Névre szóló tölgyfapadot kapott Prof. Dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrás minisztere, a Nemzeti Nagyvizit c. könyv szerkesztője június 6-án, Lakiteleken a Hungarikum Ligetben. A Népfőiskola által szervezett Európa Szabadegyetem keretében Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntőjében felidézte az egykor rádióban elhangzó Nemzeti Nagyvizit című műsorral kapcsolatos emlékeit. (A Nemzeti Nagyvizit című TV- és rádióműsor hétről-hétre a nemzet sorskérdéseit, társadalmunk fizikai, lelki állapotát és változásait, múltunk és jelenünk értékeit és tanulságait próbálta a nézők, hallgatók elé vinni.)  Kiemelte, hogy egy Nemzetközi Nagyvizitre is szüksége volna mindannyiunknak, azzal a lényegre látó gondolkodásmóddal, amely Kásler professzort mindig is jellemzi.
Prof. Dr. Kásler Miklós rendhagyó történelmi áttekintőjében hangsúlyozta: identitászavaros világban élünk, az Isten, Haza, Család után az egyént, az önazonosságunkat akarják elvenni.
A padot Szabó Imrefia Béla szobrászművész készítette, amelyen idézetként az Ora et labora! (Imádkozzál és dolgozzál!) latin felirat olvasható.

fotó: Vincze József