Kezdőlap Kiemelt ÖT GYANÚSÍTOTT ÉS HÁROM MEGOLDOTT ÜGY A KALOCSAI RENDŐRÖK MÉRLEGE

ÖT GYANÚSÍTOTT ÉS HÁROM MEGOLDOTT ÜGY A KALOCSAI RENDŐRÖK MÉRLEGE

A Kalocsai Rendőrkapitányság munkatársai néhány nap alatt több ügyben is eredményesek voltak. Őrizetbe vettek egy kifosztót, felgöngyölítettek egy birkalopási ügyet, valamint elfogtak egy bódult sofőrt is.

Szombat hajnalban – 2022. július 23-án 5 óra körül – egy büfé teraszán két fiatal – ittas állapotban – összeveszett egy kisautó állítólagos eltűnése miatt. A 21 éves sértett azt állította, hogy 20 éves ismerőse „lopós”, mert még alsó tagozatban eltulajdonította a játékautóját. A tolvajlással gyanúsított fiatal mérgében egy ízben megpofozta alkalmi cimboráját. Később az áldozat elaludt a padon, bántalmazója pedig – talán a nomen est omen elvet követve – kizsebelte részeg ismerősét. Telefonálni akart, ezért az igazak álmát alvó barátja zsebéből kivette a telefonját, majd úgy gondolta, ha már sikerült megszerezni a készüléket, azt meg is tartja. A 20 éves kalocsai lakost a helyi nyomozók néhány órán belül – még kora délután – előállították és őrizetbe vették. Őt kifosztás bűntettével és könnyű testi sértés vétségével gyanúsítják.

A kalocsai nyomozók és körzeti megbízottak számára azonban a szombati nap nem ért véget a kifosztással gyanúsított férfi elfogását követően.

Jó néhány órával később – 23 óra körül – az egyenruhások a fajszi kompkikötőnél egy autóst és két utasát igazoltatták. A kocsiról rögtön kiderült, hogy azon egy hamis rendszám van, illetve a járművet a forgalomból kivonták és kötelező felelősség-biztosítással nem rendelkezik. Az autót vezető 37 éves férfi ráadásul a vezetői engedélyét sem tudta bemutatni a rendőröknek, mert nem tartotta magánál. Az egyenruhásoknak az is feltűnt, hogy a jánoshalmi illetőségű sofőr bizonytalanul kommunikál, ezért vele szemben alkoholszondát alkalmaztak és átvizsgálták a ruházatát, táskáját. A szonda pozitív értéket mutatott, egy táskából pedig kábítószer-gyanús anyag került elő, így őt előállították. A jelenleg szabadlábon védekező gyanúsított egyetlen este több bűncselekményt és szabálysértést is megvalósított. Ügyében szakértők bevonásával vizsgálódnak.   

A hétvégi, gyanúsítottak után a hajsza hétfőn és kedden folytatódott, melynek eredményeként a kalocsai rendőrök egy múlt heti lopás gyanúsítottjait is elfogták.

Telefonon tett bejelentést a rendőrségre 2022. július 20-án délután egy öregcsertői asszony, mert ismeretlen tettes ellopta 28 birkáját, köztük egy törzskönyvezett kost. A tolvaj leemelte a kerítést a pántjáról, így terelte ki az állatokat az egyébként körbekerített portáról. A sértett azt is megtudta, hogy egy csengődi tanyán árulták az állatait. A nyomozók ellenőrizték a kapott információkat, melynek eredményeként 2022. július 25-én és 26-án elfogtak három férfit, akik a juhok ellopásával gyanúsíthatóak. Az elkövetők egy egyterű személyautóval, több fuvarral vitték el az jószágokat a gazdájuktól, és azokat azonnal továbbértékesítették. A feltételezett főkolompost – egy 26 éves csengődi lakost – őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását. Társai, egy 37 éves kunszentmártoni és egy 25 éves kiskőrösi férfi, jelenleg szabadlábon védekezhetnek.