Kezdőlap Kiemelt RENDŐRKÉZEN EGY BOLGÁR EMBERCSEMPÉSZ 

RENDŐRKÉZEN EGY BOLGÁR EMBERCSEMPÉSZ 

Bácsbokodnál állították meg azt a személyautót, amibe 9 határsértőt zsúfolt az embercsempész, hogy segítse a migránsok Nyugat-Európába jutását.

A Készenléti Rendőrség járőrei 2022. július 14-én 10 óra 50 perckor Bácsbokod térségében egy külföldi rendszámú személyautót ellenőriztek, amelyet egy bolgár férfi vezetett. A kocsiban a sofőrön kívül 9 külföldi tartózkodott, akik szír állampolgárnak vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A gyanú szerint a sofőr a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít. A 40 éves bolgár állampolgárt előállították, őrizetbe vették, és kihallgatását követően előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

4 képGALÉRIA MEGNYITÁSA